reageer

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Afgelopen week is het derde nummer van Buiten de Orde van dit jaar verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen en praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur et cetera.

Dit nummer heeft marxisme als thema. Dat betekent dat deze uitgave duidelijk twee kanten heeft. We proberen niet alleen te leren van een van de meest invloedrijke personen uit de geschiedenis, maar zien ook de problemen in zijn analyses en de enorme hoeveelheid geweld die hij teweeg heeft gebracht. We kijken naar de staat en macht en hoe deze in het marxisme passen.

Maar er is natuurlijk nog veel meer in deze uitgave van de Buiten de Orde te vinden. We hebben maar liefst drie artikelen over kraken en verzet tegen gentrificatie. Maar we lezen ook over de opstanden in Amerika, het verzet tegen autoritaire tendensen in de Griekse politiek en een nieuwe en snel groeiende anarchistische beweging in Bangladesh.    

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken. Je kunt je artikel sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €3,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandels. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op buitendeorde.org of bezoek een van de plekken hieronder.

  • Athenaeum Nieuwscentrum, Spui 14-16, Amsterdam
  • Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
  • Boekhandel Rosa, Oliemuldersweg 43, Groningen
  • Anarchistische boekwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag
  • Casco – Office for Art, Design and Theory, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
  • Stichting Vredesburo, Grote Berg 4, Eindhoven
  • De Lektuurhal, Over de Kelders 10, Leeuwarden
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *