reageer

De nieuwe ‘Buiten de Orde’ is uit!

Afgelopen weekend verscheen het herfstnummer van Buiten de Orde. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, etc.

In dit nieuwste nummer is er wederom weer veel aandacht voor de crisis en in het bijzonder voor de relatie tussen de crisis en repressie. In een artikel van de organisatoren van het 2.Dh5 festival dat afgelopen weekend plaatsvond geven ze hun visie op wat er zich de afgelopen jaren op economisch gebied heeft afgespeeld en wat we kunnen verwachten wat betreft verdere afbraak van de verzorgingsstaat en toenemende repressie. Peter Storm gaat in een eigen artikel uitvoerig in op de relatie tussen crisis en repressie en weet zoals altijd weer haarscherp te analyseren waarom anarchistische 1 mei-demonstraties niet getolereerd worden en waarom de occupy-acties (vooralsnog) wel. Speciale aandacht is er ook voor de rol van de Vrije Bond in de crisis, het crisisoverleg van de bond en de onlangs door de bond uitgegeven crisiskrant. En natuurlijk mag ook een (kritische) analyse van de occupy-acties niet ontbreken (klik hier om dit artikel online te lezen).

Verder is er nog een uitvoerige analyse door Joost de Bloois van De komende opstand en Tiqqun, waarin ook de relatie tussen ‘het onzichtbare comité’ en de Hekla-groep die onlangs Berlijn deed opschrikken met brandbommen. En dan is er nog een interview met de 92-jarige anarchist Jurrie Zuidema; een boekbespreking van nieuw werk van Sjaak Weg; een persoonlijk verslag van de repressie waar Joke Kaviaar om dit moment mee te maken heeft; een verslag van het negenjarig bestaansfeest van de anarchistische bibliotheek van de Anarchistische Groep Amsterdam en de lezing die Bert Altena daar hield over leescultuur binnen de anarchistische beweging; een artikel over anarchistisch kunstenaar Chris Lebeau, waarover momenteel een tentoonstelling aan de gang is in het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen; een verslag van de antikapitalistische en antiautoritaire bijeenkomst die onlangs plaatsvond in Tunesië en nog veel en veel meer.

Buiten de Orde wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.org/buitendeorde.

 

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *