reageer

NIEUW: brochure ‘Organiseren om te Winnen!

Organiseren om te winnen VRIJE BOND – NL 2016-2-10 PP.

Eindelijk klaar!

Een praktische inleiding ‘anarchistisch organiseren’, met teksten van:

Vrije Bond

IWW (nieuwe vertalingen van brochures ‘Building your own solidarity network’ en ‘Weakening the Dam’)

PP. (samenvatting van de brochure ‘Anarchie is Orde – inleiding anarchisme’.

 

Organiseren om te winnen!

Ten geleide.

Deze brochure van www.vrijebond.org probeert een inleiding te geven in ‘organiseren’ – voor leden én niet-leden, activisten en sympathisanten.

 

Een inleiding.

We willen niet het laatste woord in deze brochure proppen. We hebben ervoor gekozen een aantal bestaande teksten te hergebruiken en te bundelen die in hun samenhang een beeld geven van de rijke organisatietraditie van het libertair socialisme kent én die vandaag niks hebben ingeboet van hun relevantie.

 

Organiseren.

Er komen in deze brochure verschillende organisatieverbanden aan bod, van ‘losser’ tot ‘vaster’. Niet omdat er geen andere mogelijkheden zijn dan die in deze brochure, maar omdat de organisatieprincipes grotendeels dezelfde zijn.

Verder geloven we bij de Vrije Bond rotsvast in de noodzaak om ons te organiseren. Niet omdat we vinden dat iedereen dat moet, maar omdat we daar zelf voor kiezen.

 

Voor leden én niet-leden.

We willen deze brochure breed aanbieden omdat we denken dat allerlei mensen er baat bij kunnen hebben. De organisatieprincipes die we hanteren zijn basisdemocratisch en effectief – flexibel én verfijnd door de eeuwen heen.

We hebben ernaar getracht onnodig jargon of veronderstelde voorkennis te vermijden.

We hebben ons grotendeels gebaseerd op échte ervaringen van échte mensen. Met name vertalingen van brochures van www.iww.org: ‘Weakening The Dam’ en ‘Building your own Solidarity Network’. Aangevuld met informatie over de Vrije Bond én een gedeelte van de brochure ‘Anarchie Is Orde’? die dieper ingaat op het anarchisme én een aantal organisatietips en –hulpmiddelen die in de vertaalde brochures te weinig werden uitgediept.

We zijn er ons van bewust dat dit een lange tekst is geworden – niet evident voor iedereen. Toch vinden we het belangrijk om deze brochure aan te bieden om iedereen zo veel mogelijk gelegenheid te bieden zich te informeren, argumenten rustig na te lezen, terug te bladeren als de vraag ‘hoe zat dat weer’ zich stelt. Om ons te organiseren om te winnen!

 

Naast digitale versie ook verkrijgbaar als kopie (voor een kleine vergoeding). Neem hiervoor contact op met Secretariaat Vrije Bond (secretariaat@vrijebond.nl).

 

Vragen en opmerkingen welkom bij

secretariaat@vrijebond.org  (Secretariaat algemeen – Nederland)

vrijebondsecretariaat_be@riseup.net  (Secretariaat Belgie)

info@anarchyisorder.org

 

Laat ons vandaag nog ‘Organiseren om te Winnen!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *