[Den Haag] Demonstratie: Nee tegen neonazi's

reageer

Nee tegen neonazi’s!

UPDATE: RVF heeft hun demonstratie gecanceld!

De neonazi’s van het Racial Volunteer Force hebben hun geplande antisemitische demonstratie van 28 september a.s. afgelast. Het Racial Volunteer Force wou op die dag in de buurt van de Israëlische ambassade een demonstratie organiseren tegen de zogenaamde “zionistische schaduwmacht”.

Het Racial Volunteer Force laat op haar facebook-pagina weten dat de demonstratie niet doorgaat omdat de locatie veranderd zou moeten worden. Naar hun eigen zeggen zou dit van de politie moeten omdat “hun veiligheid niet gegarandeerd zou kunnen worden”.

Weerstand loont!

De geplande tegendemonstratie “Nee Tegen Neonazi’s” georganiseerd door Movement X en AFA Den Haag zal vooralsnog niet doorgaan. Wel willen we benadrukken dat mobilisatiekracht en weerstand tegen fascisme en nazisme loont. Zonder de aanmelding van een tegendemonstratie en het verspreiden van informatie over wat het Racial Volunteer Force is, had deze demonstratie plaats kunnen vinden van de Politie en Gemeente Den Haag. Het is daarom van groot belang om iedere keer weer in groten getale op te komen dagen om extreemrechts het zo moeilijk mogelijk te maken om zich op straat te manifesteren.

Wij roepen dan ook iedereen op om op 28 september waakzaam te blijven en de facebook-pagina’s van Movement X en AFA Den Haag scherp in de gaten te houden voor eventuele updates. Het is al vaker voorgekomen dat als extreemrechts hun zin niet krijgt ze rare sprongetjes maken in de vorm van spontane en confronterende acties.

Nooit Meer Fascisme!

Wat is er aan de hand?

Een zeer uitgesproken racistische en als gewelddadig bekend staande neonazi-groep, ‘Racial Volunteer Force’, zou op zaterdag 28 september 14.00 een demonstratie in Den Haag houden.

De gemeente staat deze demonstratie toe en laat de groep ook nog eens midden in de binnenstad demonstreren! Wij roepen de gemeente op deze demonstratie alsnog te verbieden!

Wij vragen je om in actie te komen tegen de komst van ‘Racial Volunteer Force’, zodat we samen geen ruimte bieden aan racisme.

nee tegen neonazi's

Wat kun je doen?

  • Spreek je uit online! Deel deze uitnodiging! Gebruik de hashtag #neetegenneonazis.
  • Kom zelf ook naar onze tegendemonstratie NEE TEGEN NEONAZI’S.
  • Stuur de burgemeester een email via burgemeester@denhaag.nl of spreek haar aan op Twitter (@PaulineKrikke).
  • Volg MVX en de pagina op Twitter voor aankondigingen over de demonstratie en andere updates.
  • Organiseer zelf ook een tegenactie!

‘Racial Volunteer Force’ pleit voor segregatie op basis van huidskleur en “volk” en meent dat immigratie vanuit het Midden-Oosten en Afrika wordt georganiseerd door een Joodse elite om Europa kapot te maken. Er wordt met veel lof en nostalgie gesproken over het Derde Rijk, Hitler en de ideeën van het nationaal socialisme en veel gebruik gemaakt van nazistische symbolen in memes en afbeeldingen.

In de stad van Vrede en Recht, waar in de Tweede Wereldoorlog bijna de gehele joodse gemeenschap is omgekomen door de holocaust, tolereren wij deze haat en dit racisme niet!

RVF is NIET welkom in Den Haag!

#neetegenneonazis

, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *