Protesteer tegen ontruiming Kamp Osdorp

reageer

Protesteer tegen ontruiming Kamp Osdorp

Voor updates hou deze site in de gaten: http://no-border.nl/

Na een negatieve uitspraak in kort geding zal het protestkamp van vluchtelingen in Amsterdam Osdorp vrijdag (30-11-2012) a.s. worden ontruimd. Er wordt opgeroepen om vanaf donderdagmiddag tot en met de ontruiming vrijdagochtend solidariteit te komen betuigen met hen die blijven staan voor mensenrechten.Update [1 en 2]

Woensdag 28 november heeft rechter R. Kleiss uitspraak gedaan in het kortgeding dat de demonstranten van kamp Osdorp hadden aangespannen tegen ontruiming door de gemeente Amsterdam: de rechter vindt het prima als de burgemeester het protestkamp laat ontruimen… De rechter was nog zelf komen kijken bij het kamp, maar dat mocht niet baten. Ook een strijdbare demo door de straten van Amsterdam lijkt aan dovemansoren gericht.

Vanuit het kamp en op hun blog doen de bewoners het volgende oproep:
Join the refugees in the camp eviction – come sleep
The judge has decided that our camp is to be evicted. Friday is the day. We invite everyone to join us in the camp. Protest against the treatment of refugees in Nederland. Show that we do not take how our protest is treated. We have calmly made just demands. Now politicians don’t want us to show anymore how it really is Nederland. They want to put us in prisons for months and months, to hide the problem. Refugees who stand up for their rights get punished like heavy criminals. This is not acceptable. We call on everyone to join us in protest! Come this thursday at 5pm. We have space for you.

Freedom!

nlds: Steun de vluchtelingen tijdens de ontruiming van het kamp – kom slapen
De rechter heeft besloten dat het kamp ontruimd moet worden. Vrijdag is de dag. Wij nodigen iedereen uit om zich bij ons aan te sluiten. Kom protesteren tegen de behandeling van vluchtelingen in Nederland. Kom laten zien dat we het niet pikken hoe met ons protest wordt omgegaan. We hebben op waardige wijze rechtvaardige verzoeken neergelegd. Nu willen de politici ons verhinderen om te laten zien hoe erg de Nederlandse realiteit is. Ze willen ons in de gevangenis wegstoppen voor maanden en maanden, om het probleem te verdoezelen. Vluchtelingen die voor hun rechten strijden worden als zware criminelen behandeld. Dit is onacceptabel. We roepen iedereen uit om zich bij ons protest aan te sluiten! Kom Donderdag om 17u. We hebben ruimte voor iedereen.

De ontruiming zal vrijdag vroeg in de morgen plaatsvinden, volgens de brief van de gemeente vanaf 7 uur. Eerder werd al een oproep gedaan om steun te betuigen.

Donderdag 29 november vanaf 2 uur ’s middags
Vrijdag 30 november vanaf heel vroeg
Notweg 32
Amsterdam Osdorp

Het lijkt erop dat burgemeester vd Laan niet alleen het protestkamp wil ontruimen, maar ook andere protesten wil verbieden, ondanks dat hij nog heel recent door een rechter op de vingers is getikt omtrent demonstratierecht.

Er is een en ander geregeld mochten er arrestaties vallen bij de ontruiming van het kamp.

Vergeet vooral niet http://no-border.nl in de gaten te houden voor het meeste update nieuws en/of de twitter van No Border.

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *