Lezing: 200 jaar Bakunin!

De KlinkerVan Broeckhuijsenstraat 46
Nijmegen
reageer

Lezing: 200 jaar Bakunin!

HappyBakuninDit jaar is het 200 jaar geleden dat Michail Alexandrovitsj Bakoenin werd geboren. Zijn leven zou anders verlopen dan men van een Russisch edelman zou verwachten: over de hele wereld kwam hij bekend te staan als een hartstochtelijk revolutionair en boegbeeld van de anarchistische beweging. In de Eerste Internationale gold hij als de meest prominente anti-autoritaire tegenhanger van Karl Marx. Bakoenin was niet alleen regelmatig op de barricades te vinden. Hij heeft ook een enorme invloed gehad op de verdere ontwikkeling van het anarchisme als politieke theorie.

Anarchistische bieb De Zwarte Uil en de AGN organiseren op zaterdagmiddag 1 november een info- en discussiemiddag over deze belangrijke anarchistische doener en denker. Waarom was Bakoenin zo’n belangrijk figuur? Wat is mythe en wat werkelijkheid? Waarom is hij de geschiedenisboeken ingegaan als de grote tegenstrever van Marx? Wat kunnen we vandaag de dag nog van hem leren – en wat zeker niet?

Mathijs van de Sande geeft een inleiding in het leven en werk van Michail Bakoenin, daarna is er ruimte voor discussie. En voor taart natuurlijk, want het blijft wel een verjaardag.

1 November / 14:00
De Klinker (van Broeckhuijsenstraat 46, Nijmegen)

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *