1

[Leiden en Amsterdam] Verslag: Flyer en spandoekacties tegen Thales bij stations

Op woensdag 3 juli hebben Stop The War On Migrants en AFA Den Haag actie gevoerd bij de stations Amsterdam Centraal en Leiden Centraal om mensen te informeren over het bedrijf Thales en om op te roepen tot actie tijdens het No Border Camp in de eerste week van augustus.

Thales is een wapenbedrijf met vestigingen in Nederland. Het bedrijf heeft gelobbyd voor de invoering van het OV-chipkaart systeem in het openbaar vervoer en heeft uiteindelijk de infrastructuur ontworpen en gebouwd. Via enkele overnames en fusies zijn ze nu ook de enige beheerders daarvan.

Tegelijkertijd verdient Thales ook bakken met geld met de militarisering van de Europese grenzen. Het bedrijf levert de nieuwste technologische snufjes en radarapparatuur aan de Europese grensbewaking.

Hier in Nederland bij het station en in het zuiden van Europa aan de grens maakt Thales winst door de vrijheid van beweging te beperken. Het bedrijf verrijkt zich aan economische ongelijkheden, racisme & xenofobie en de als maar groter wordende controlehysterie.

Acties voor de vrijheid van beweging richten zich voornamelijk op politici, de zogenaamde beleidsmakers. Het is de hoogste tijd om ook de bedrijven en lobbyisten aan te pakken die zich verrijken aan onderdrukking en repressie.

Fort Europa begint hier, laten we het hier afbreken!

Geen mens is illegaal, vrijheid van beweging voor iedereen!
Solidariteit met alle migranten, breek Fort Europa & Thales!

Neem Actie!

Neem actie tegen Fort Europa en voor bewegingsvrijheid tijdens het No Border Camp van 1 tot 4 augustus. Meer informatie kun je vinden op onderstaande websites:

AFA Den Haag
No Border Network
Stop The War On Migrants

, , , , , , , , , ,

1 reacties op “[Leiden en Amsterdam] Verslag: Flyer en spandoekacties tegen Thales bij stations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *