[Leeuwarden] 1 mei bijeenkomst

1

[Leeuwarden] 1 mei bijeenkomst

Het is al bijna zover! Op woensdag zullen we een 1 mei bijeenkomst houden in Zalen Schaaf. Hetzelfde onderkomen waar ruim 125 jaar geleden duizenden Friezen opkwamen voor het recht op de achturige werkdag. We zijn benieuwd naar de actualiteit van Domela’s gedachtengoed en doen dat door terug te blikken naar een debat tussen Piter Jelles Troelstra en Domela Nieuwenhuis van weleer.

Kunnen we met parlementaire verkiezingen nog wel veranderingen bewerkstelligen? Als medewerkers van de vrije bond, bed-bad-brood Friesland en belangengroep Leeuwarder uitkeringsgerechtigden hebben we gedurende onze acties ontdekt dat we rechten steeds meer moeten bevechten. Het gaat hier om bijv. hulp vragen bij dreiging van ontslag, solidariteit met vluchtelingen en arbeidsmigranten, protesteren tegen strafkortingen op een uitkering, protest op het weigeren van ongedocumenteerde dak/thuislozen in de nachtopvang, fatsoenlijk eten en onderdak. Hoe kunnen we voorkomen dat onderdrukten ‘rechteloos’ raken? Met een schuldenproblematiek dreigt de situatie al gauw dat je dak/thuisloos kan worden en ondertussen is er al veel (verborgen) armoede. Hoogste tijd voor sociale strijd!

‘De minderheden zijn in de geschiedenis altijd de drijfkracht geweest’

In het kader dat domela 100 jaar geleden is overleden wordt zijn strijd en gedachtengoed met tal van activiteiten gevierd

Waar?

Zalen Schaaf
Breedstraat 48
8911 GJ Leeuwarden

Wanneer?

1 mei 2019 vanaf 19.30

Contact: bedbadbroodfriesland (at) dds.nl

, , , , , ,

Eén reactie op “[Leeuwarden] 1 mei bijeenkomst

  • Ik ben toevallig in de buurt, maar welke taal wordt gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *