Lawaai demonstraties bij o.a. Kamp Zeist

reageer

Lawaai demonstraties bij o.a. Kamp Zeist

De AAGU organiseert in samenwerking met het in juni in Nederland opgerichte No Border Netwerk op zaterdag 27 oktober 2012, zeven jaar na de brand in het detentie- en uitzetcentrum op Schiphol die aan elf mensen het leven kostte, een lawaaidemonstratie bij Kamp Zeist. Op dezelfde dag organiseren andere groepen in het land bij een detentie- of uitzetcentrum bij hen in de regio een demonstratie of een andere actie.

De AAGU wil verzamelen om 14.30 uur vlakbij Kamp Zeist, hoek Kampweg/Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg om vandaar uit met veel lawaai de mensen op te zoeken in het detentiecentrum.

26 oktober 2005: Kort voor middernacht brak brand uit in het cellencomplex op Schiphol. Het complex bleek brandgevaarlijk, de communicatie slecht, de brandweer stond voor de verkeerde poort, bewakers kregen deuren niet open en de marechaussee joeg uit de cel gelaten vluchtelingen met getrokken karabijnen een luchtkooi in. Elf mensen stikten en verbrandden in cellen die niet geopend werden. Getraumatiseerde vluchtelingen werden in isoleercellen gegooid. Verantwoordelijk ministers zijn vrijuit gegaan. Een Libische vluchteling, Ahmed Issa al-Jeballi, beschuldigd van het veroorzaken van de brand, procedeert tot op de dag van vandaag nog om zijn recht te krijgen: vrijspraak.

Ondanks deze ramp en ondanks internationale protesten tegen het detentiebeleid in Nederland blijft de overheid migratie als een probleem presenteren. Maar het is niet migratie dat een probleem is, maar de uitbuiting van al die landen waar de vluchtelingen vandaan komen. Of dat nu is vanwege oorlog, droogte, overstroming, hongersnood, repressie, religieuze of politieke vervolging, geen mens vlucht vrijwillig. Terugkeer, zoals dat zo fraai heet, kan daarom ook nooit vrijwillig zijn! De Westerse democratieën, die hun welvaart hebben opgebouwd dankzij de kapitalistische vernietiging van grond, lucht en water, de diefstal van grondstoffen en slavenarbeid, beantwoorden de vluchtelingen die hier een beter leven zoeken met repressie. Een machinerie die er op gericht is de onbruikbare mensen te scheiden van de bruikbare, alles naar kapitalistische maatstaven. Wetten, politie, grenscontrole, identiteitscontrole, alles is erop gericht de migratie uit arme landen onder controle te houden. En de multinationals profiteren.

Door mee te doen als AAGU aan deze landelijke actiedag roepen wij iedereen op zich actief in te zetten voor de het recht op vrijheid van beweging en vestiging voor allen. Tevens accepteren wij niet dat migranten worden opgesloten en pleiten wij voor de afschaffing van alle gevangenissen waarin mensen worden kapotgemaakt met als enig doel hun deportatie, goedschiks of kwaadschiks, te bewerkstelligen.

Herdenk niet alleen de doden die door de Schipholbrand zijn gevallen, maar herdenk alle doden die door beleid van migratiecontrole vallen. De zelfmoorden, de verdrinkingen in de Middellandse Zee, de zieken die creperen. Kom in actie tegen de moordende praktijk van Fort Europa!

Naast de lawaaidemonstratie bij Detentiecentrum Kamp Zeist zijn er ook acties bij Detentie- en uitzetcentrum Schiphol Oost, Detentie- en uitzetcentrum Rotterdam, Detentiecentrum Alphen aan den Rijn, Vrijheidsbeperkende locatie Ter Apel, Gezinslocatie Gilze-Rijen.

Voor meer informatie over de landelijke actiedag op zaterdag 27 oktober 2012 zie de website van het Nederlandse No Border netwerk (www.no-border.nl) Voor meer informatie over de AAGU schrijf een mail naar info@aagu.nl

Geen mens is illegaal
Stop uitsluiting, stop opsluiting en stop uitzetting.

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *