reageer

Internationale Week van Solidariteit met Anarchistische Gevangenen

23 – 30 augustus 2021

Er is een fundamentele leugen in de kapitalistische maatschappij. En belofte die nooit wordt waargemaakt. De belofte van vrijheid – je hoeft alleen maar hard te werken. Elke keer dat we stuiten op de crisis van het kapitalisme worden we eraan herinnerd. Er ligt meer dan een jaar van COVID-19 achter ons. Sommigen zeggen dat COVID 19 een gezondheidscrisis is. Maar dat is het niet! COVID 19 is opnieuw een crisis die door het kapitalisme is veroorzaakt. Uitgelokt door de drang naar meer rijkdom en groei. Een drang die vruchtbare grond vergiftigt door industriële landbouw, leefgebieden van mensen en wilde dieren steelt door een politiek van grondstoffenwinning die goed gedijende bossen in woestijnen verandert. Het is de waanzin van het kapitalisme die de mensheid naar steeds weer nieuwe grenzen drijft, waar meer virussen op ons zitten te wachten.

Dit jaar bracht meer sociaal en economisch onrecht, meer leed, maar ook meer strijd. Mensen stonden op tegen het kapitalistische systeem en tegen autoritaire regimes. Mensen vochten voor hun vrijheid en tegen uitbuiting. Mensen staken in de fabrieken en kwamen in opstand in de gevangenis tegen de autoritaire en op winst gerichte maatregelen.

Dit was een zwaar jaar, en er komt nog meer aan. In deze tijden hebben we meer dan ooit solidariteit nodig – in het dagelijks leven, in onze buurten, onze gemeenschappen. Maar we mogen onze kameraden in gevangenschap, die voor vrijheid en gelijkheid vechten, niet vergeten. Zij ervaren nu zware tijden. Omdat de pandemie mensen in gevangenschap zelfs nog meer isoleert.

Daarvoor roepen we dit jaar opnieuw op voor de Internationale Week van Solidariteit met Anarchistische Gevangenen.

Doe een solidariteitsactie, een banner drop, organiseer een avond om brieven te schrijven of een film te vertonen, verspreid het woord over degenen die in de gevangenis zitten en laat ze weten dat ze niet alleen zijn, dat ze niet worden vergeten. Stuur ons een plaatje, een korte tekst, een video van je evenement of actie, een radio-uitzending – je creativiteit kent geen grenzen.

Laten we degenen in herinnering brengen die vochten tegen dit onrecht, en er voor betaalden met hun leven.

Laten we degenen niet vergeten die in de gevangenis, en hun strijd voortzetten.

Ga door met de strijd!

Laat de rijken betalen voor COVID!

Autonomen Brabant
Barricade
Vrije Bond Amsterdam
Vrije Bond Noord-Brabant

Deze oproep is vertaald uit het Engels; het origineel vind je bij Till All Are Free – https://solidarity.international/

This call out is translated from English; the original can be found at Till All Are Free – https://solidarity.international/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *