1

International Anarchist Defence Fund

Maak kennis met dit nieuwe middel voor solidariteit – International Anarchist Defence Fund

https://afund.antirep.net

Overal ter wereld zijn repressieve krachten in de aanval tegen anarchisten. In de zomer van 2017 besprak een groep activisten de mogelijkheid om een internationaal fonds op te richten ter verderdiging van anarchisten. Inmiddels is dit fonds, het International Anarchist Defense Fund (A-Fund) klaar voor actie.

Met dit fonds willen we hulp bieden aan anarchisten wereldwijd die worden vervolgd of die andere zware problemen ondervinden in hun leefsituatie, vanwege hun politieke ideeën of activiteiten.

Dit fonds verschilt sterk van andere structuren van solidariteit. Het betrekt zich namelijk direct op de distributie van geld, in plaats van de gebruikelijke steun door middel van inzameling van donaties voor een specifiek doel. Het A-Fund werkt met het model van solidariteit dat werd geïntroduceerd door het International Anti-Fascist Defence Fund.

Structuren zoals het A-Fund, kunnen veel bijdragen omdat ze een simpele en effectieve manier is bieden om mensen te informeren over repressie en om hen te betrekken in directe financiële steun en solidariteit. Er zijn niet genoeg ABC (Anarchist Black Cross) groepen om te voldoen in de behoefte naar steun wereldwijd, vooral in gebieden waar de beweging klein is en lokaal geld inzamelen moeilijk. Met dit fonds kunnen ook zulke groepen gemakkelijk toegang krijgen tot internationale financiële ondersteuning, van waar ook ter wereld.

Dit fonds werkt als een collectief. Iedereen die een jaarlijkse donatie maakt van $20U.S./€20/£15 kan toetreden tot het orgaan dat besluit of een aanvraag wordt ingewilligd door het fonds. Beslissingen worden online genomen door middel van consensus, of door stemming, wanneer er geen consensus bereikt kan worden.

Sluit je in de strijd voor een betere wereld en ondersteun kameraden die hetzelde doel nastreven! Wie doneert kan deel uitmaken van de besluitneming, of zich aansluiten bij het collectief dat het geheel draaiende houdt. Donaties zijn zeer gewenst, vooral tijdens deze opstartfase. We waarderen elk initiatief om lokaal geld in te zamelen voor het fonds, bijvoorbeeld met benefieten of andere middelen.

We staan ook open voor fondsaanvragen, al zal de steun die we kunnen bieden nog niet van grote omvang zijn tot we een stabiele groep donateurs hebben verzameld.

Tot allen vrij zijn!

Bereikbaar via:

Officiële website & store : https://afund.antirep.net
Email : a-fund@riseup.net
Twitter : https://twitter.com/defence_fund
Facebook : https://www.facebook.com/IntAnarchistDefenceFund/
Telegram channel : https://t.me/anarchistfundinternational
Diaspora : afund@diasp.org
Reddit: https://www.reddit.com/r/AnarchistFund/

Origineel bericht – https://afund.antirep.net/getting-going/

 

,

Eén reactie op “International Anarchist Defence Fund

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *