kapitalisme, wa's da?

reageer

infotour Noord Brabant: Kapitalisme, wa’s da?!

piramideDe Brabantse Anarchistische kring (BAK) organiseert in een viertal Noord-Brabantse steden een reeks informatieavonden. Daarin presenteert ze een inleiding “Kapitalisme, wa’s da?!”, in de vorm van een bescheiden praatje toegelicht met videomateriaal.

 

4 april om 20:30 in Knoflook, Havendijk 1-3 Den Bosch

11 april om 20:00 in Burgers, Hertogstraat 1, Eindhoven

18 april om 20:30 Mastbosstraat 10, Breda

Tilburg: wordt later bekend gemaakt

 

Het kapitalisme is de manier waarop we in onze huidige maatschappij de meeste economische productie realiseren. Het kapitalisme heeft volgens sommigen veel welvaart en rijkdom gegenereerd, maar het kapitalisme maakt ook meer kapot dan ons lief is.

Het BAK wil laten zien wat het kapitalisme in al zijn facetten kan inhouden. De eigen ervaringen staan hierbij centraal en aan de hand van concrete gevolgen die het kapitalisme op ons leven heeft, willen we de onderliggende mechanisme analyseren. In het bijzonder zullen we stilstaan bij de onmogelijkheid van het kapitalisme om grote, maatschappelijke uitdagingen of problemen te overwinnen, bij de repressie die bij een kapitalistische samenleving hoort, bij hoe het kapitalisme steeds meer facetten van ons leven infiltreert en bij de crisis die volgens ons veroorzaakt wordt door juist het kapitalistische systeem.

Het BAK wil met de informatiebijeenkomsten bijdragen aan begrip van het kapitalisme zonder de pretentie te hebben dat we alles aanbod hebben kunnen laten komen. Je bent van harte welkom, en de toegang is vanzelfsprekend gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *