Info-avond over de strijd in Griekenland

De KlinkerVan Broeckhuijsenstraat 46
Nijmegen
reageer

Info-avond over de strijd in Griekenland


Op vrijdag 7 december organiseren de Anarchistische Groep Nijmegen en het Anarchist Black Cross Nijmegen een info-avond over Griekenland.

Vier jaar na de moord op Alexis en de daar opvolgende opstand in Griekenland, kijken we naar de situatie in het Griekenland van nu. Al sinds 2010 gaat de regio gebukt onder de gevolgen van de systeemcrisis van 2008. De Griekse staat heeft inmiddels alles wat los en vast zit geprivatiseerd in ruil voor leningen die nodig zijn om rente en leningen aan Noord-Europese banken terug te betalen. Terwijl ministers hier praten over ‘de Grieken’ helpen, weten zij donders goed wat voor verwoestingen hun neoliberale ‘shock therapie’ in de regio aanricht. Het verzet hiertegen is al jaren aan de gang en is zichtbaar in de vele stakingen, demonstraties en straatgevechten in Griekenland. Erg zorgwekkend is echter is de opkomst van het nationaal-socialisme, een zeer gevaarlijke gevolg van het neoliberale beleid.

Op deze avond organiseren de AGN en het ABC een info-avond waarbij we middels een live-verbinding direct zullen spreken met activisten in Griekenland over de situatie nu, het verzet en het opkomende fascisme.

Wanneer: Vrijdag 7 december
Start: 19:00
Waar: de Klinker – van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *