[Gent] Info-avond Class War onder de loep

1

[Gent] Info-avond Class War onder de loep

Overgenomen van Lokaal Tabula Rasa

Deze avond leggen we Class War onder de loep. Niet het hele begrip van de klassenstrijd natuurlijk, maar de Engelse anarchistische krant en groep.

Class war

Hoe komt het dat een groep mensen die op een directe manier de confrontatie wilden opzoeken (zonder eisenpakketten, zonder partijen of vakbonden, met behulp van directe actie) erin slaagde om op zulke grote schaal weerklank te vinden? Op haar hoogtepunt had de krant een oplage van 15.000 exemplaren over het hele land. Oprichter Ian Bone werd in 1984, door the Sunday People, zelf uitgeroepen tot de meest gevaarlijke man in het Verenigd Koninkrijk.

Class War deed nooit compromissen op de manier waarop ze communiceerden en actie voerden. Met combinatie van een grote dosis humor, pikzwart anarchisme en een drang om uit het anarchistische ghetto te breken, trokken ze ten strijde tegen de rijken, flikken en Thatcher. Wat waren de sterktes en zwaktes van Class War? Hoe kan hun praktijk vandaag voor ons relevant zijn? Zeker in een tijd waarin papieren publicaties steeds minder aanwezig zijn. Onder andere daarover zullen we het op 21 juni proberen te hebben.

Waar?

Lokaal Tabula Rasa
Jan-Baptist Guinardstraat 24
Gent

Wanneer?

Maandag 21 juni 2021 – 19.00

, , , ,

1 reacties op “[Gent] Info-avond Class War onder de loep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *