2

hoofdkantoor OTTO-workforce bezet

Vandaag (maandag 21 Maart 2011) bezetten wij het hoofd kantoor te Venray van Otto-workforce om een looneis kracht bij te zetten. Niet eens een looneis voor loonsverhoging maar voor het betalen van achterstallig loon. Het is totaal belachelijk dat dit nodig is. Otto-workforce betaalt structureel te laat en te weinig aan haar werknemers. Er vanuit gaande dat mensen het erbij laten zitten uit angst voor baanverlies en ook meteen onderdak. Dit is ontoelaatbaar, vandaag eisen wij voor onze vriend zijn achterstallig loon op. Ook roepen we alle arbeiders die voor Otto-workforce werken om voor zichzelf op te komen en te organiseren. Organiseren om op te eisen wat hen toekomt.

Met een jaaromzet van 180 miljoen euro verdient Otto workforce uitzendorganisatie grof geld aan de werkloosheid en de uitzichtloosheid in Midden-Europa.

 

Duizenden arbeiders worden naar Nederland gelokt met het beeld dat zij hier voor hun gezin en zichzelf een betere toekomst kunnen bewerkstelligen. Met een tijdelijk contract van OTTO workforce werken ze nu voor een hongerloon in fabrieken, in kassen en op bouwplaatsen door heel Nederland.

 

Als ze “thuis” komen na het werk zijn ze niet echt thuis. OTTO heeft over heel Nederland zogenaamde “polenhotels” geopend waar honderden arbeiders uit Midden-Europa worden gehuisvest. Ver uit de bebouwde kom moet men voor 250 euro per maand een bed huren in een kamer die men met 4 of meer mensen moet delen. Het sanitair wordt gedeeld met tientallen anderen. De “huur” van het bed wordt ingehouden op het loon, net als de reiskosten naar en van het werk. En als het interne beveiliging bedrijf van OTTO (met uniform en al) ook maar iets kan vinden, krijgt men ook nog een boete, die ook op het loon wordt ingehouden.

Mensen die klagen over het onzinnige boete systeem of over slechte woonomstandigheden worden geïntimideerd en ontslagen en krijgen achterstallig loon niet meer uitbetaald. Zo weet Otto-workforce het minimumloon te ontwijken. Dit is een grove aantasting van de menselijke waardigheid, dit is totaal verwerpelijk.

 

Onze eisen zijn:

– Stoppen met het straf en boete systeem voor OTTO arbeiders.

– Mondelinge en contractuele beloftes moeten worden nagekomen.

– Betere huisvesting voor de arbeiders voor een lagere huur.

– Reiskosten moeten betaald worden door Otto-workforce en niet door de arbeiders.

– Salarissen moeten OP TIJD betaald worden.

– Einde aan de 500 euro boete voor voortijdige beëindiging van het contract door de werknemer (Als OTTO het contract voortijdig beëindigd zetten ze de arbeiders midden in de nacht op straat zonder een cent).

– Stoppen met het beboeten van arbeiders die over hun ervaringen bij OTTO praten met derden.

– Directe betaling van achterstallig loon en terugbetaling van de absurde boetes voor onze vriend.

 

Voor een gelijke en solidaire wereld voor iedereen

, , , ,

2 reacties op “hoofdkantoor OTTO-workforce bezet

  • ze waren altijd te laat met betalen ik ben echt blij dat ik daar op tijd weg ben gegaan

  • In polen hebben ik geen werk en als ik werk hebben dan voor veel minder dan hier. stop klagen maar ga werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *