2

Het Woonprotest- Oproep voor anarcho-blok!

Hierbij een oproep om je aan te sluiten bij Het Woonprotest op 12 september in Amsterdam: stuur door naar je vrienden, kameraden, familie, mede-krakers, huisgenoten enzovoorts. Laten we een groot krakers- en anarchistisch blok vormen. De wooncrisis is nu extreem, maar uiteindelijk is er geen oplossing zonder revolutionair perspectief!

het woonprotest

Toen Nederland in de jaren 70 een wooncrisis zoals deze had, was daarvoor een simpele oplossing: kraken. Dat ligt dankzij onder andere repressie nu wat lastiger, maar kraken blijft doorgaan! Wij weten dat directe actie werkt, en wet of geen wet, nog altijd is het sneller om een pand te kraken en initiatieven in je buurt te starten dan te wachten op de parlementaire politiek. Dit protest wordt breed gedeeld, inclusief politieke partijen, dus eindelijk komt er een massaal verzet op gang tegen deze kapitalistische anti-menselijke politiek. Laten we luid en duidelijk aanwezig zijn, om mensen te laten zien dat je ook vanuit een anarchistische lens naar wonen kan kijken.

Iedereen haat huur, maar wij zijn degenen die hardop zeggen dat huur en eigendom diefstal is. Niemand ziet graag het onrecht van een dak of thuisloos persoon terwijl er gebouwen leegstaan. Zoveel mensen ergeren zich aan gentrificatie, wij vallen de parasitaire grootkapitalisten aan. Niemand wil door armoede en hoge huren hun vertrouwde buurt uitgedrukt worden, dus wij proberen de lasten te verlichten met volkskeukens of te strijden voor iemands onbetaalde loon. Als er hele buurten worden platgegooid, kraken we de huizen en proberen wij er nog wat van te maken met de oude bewoners. Iedereen wil wonen, wij maken het waar. Dit is niet om alle winsten toe te schrijven aan anarchisten, maar onze tactieken en idealen te delen met anderen, zodat we solidair met dit precaire systeem kunnen omgaan. De onteigening van de huisbezitters ligt op de weg van de sociale revolutie!

Oproep woonprotest:

Er is een kolossale wooncrisis in ons land. Wonen wordt voor een groeiende groep mensen steeds onbetaalbaarder en de crisis maakt elke dag meer slachtoffers. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, de huizenprijzen schieten als een raket omhoog en het aantal dakloze mensen is in tien jaar tijd verdubbeld. Daarom is nu de tijd voor een brede landelijke beweging die “tot hier en niet verder” zegt.

Het is tijd dat wij een duidelijk signaal afgeven dat het klaar moet zijn met de uitverkoop van ons woonrecht aan de hoogste bieder. We kunnen niet meer wachten op de apathische politici die dit wanbeleid actief voeren of oogluikend toestaan. Op dit moment stagneert de problematiek niet eens, maar blijft het verder en verder uit de hand lopen. Het is roekeloos en het bedreigt de toekomst van ons allemaal.

We moeten onmiddellijk aan de noodrem trekken en daarna een ommekeer in beleid forceren. We hebben al te lang gewacht. Wij spreken ons uit tegen de uitverkoop van ons woonrecht, tegen de hebzuchtige rijken die slapend nog rijker worden met het leed van honderdduizenden Nederlanders en tegen het verdrijven van oorspronkelijke bewoners uit hun eigen wijken middels racistisch en klassistisch woonbeleid, en we roepen op tot solidariteit met alle huurders en kopers die collectief slachtoffer zijn van deze crisis. Wij laten ons niet meer uitwonen.

Daarom staan wij op 12 september op de Dam met de volgende eisen:

  • Garandeer voldoende en betaalbare huisvesting
  • Herpak de grip op de escalerende huur- en huizenprijzen
  • Stop racistisch en klassistisch woon- en sloopbeleid
  • Pak parasitaire beleggers aan

Wij hebben recht op beter. Daar maken we ons hard voor.

Tot dan!

, , ,

2 reacties op “Het Woonprotest- Oproep voor anarcho-blok!

  • Het antwoord op de woningnood is simpel: Onteigenen.
    Onderzoek de pandjesbazen, huisjesmelkers en mensen met meerdere woningen in de stad die het niet in bezit hebben voor eigen gebruik. Ga van deur tot deur en breng dit heel nauwkeurig en professioneel in kaart. De stad is er voor iedereen om in te wonen Wonen is geen belegginsg-vehikel. Het roer moet om, de tijd is nu. Er moeten drastischer stappen worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *