[Gent] Briefschrijfavond naar Joke Kaviaar

A.C. (Assez)Sparrestraat 1A
reageer

[Gent] Briefschrijfavond naar Joke Kaviaar

Vrijdag 22 februari organiseren we opnieuw een briefschrijfavond naar gevangenen, ditmaal naar Joke Kaviaar. Joke is ongeveer twee weken geleden gearresteerd en zit momenteel in de gevangenis in Nieuwersluis (NL). Haar arrestatie was een kwestie van tijd nadat haar eerdere veroordeling na hoger beroep en cassatie op 8 januari 2019 definitief was geworden. Joke Kaviaar zal nu een celstraf van twee maanden en twee weken uit gaan zitten. Daar gaan dan de drie dagen van af die ze al in voorarrest heeft gezeten, zodat er 71 dagen cel overblijven.

Veroordeling en gevangenstraf waren uitkomst van een strafvervolging tegen Joke Kaviaar, schrijfster, activiste, strijdster tegen de vervolging en onderdrukking van vluchtelingen. Ze is veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het publiceren van teksten die Justitie opruiiend vindt. Die straf werd onvoorwaardelijk nadat ze in haar proeftijd aangehouden werd wegens deelname aan een actie in de gemeenteraadszaal van Zeist tegen de aanleg van een gevangenis voor vluchtelingenkinderen op Kamp Zeist, waarvoor ze ook nog twee weken celstraf kreeg. Samen met de twee maanden zijn dat dus twee en een halve maand. Meer over de strafzaak is te vinden via een persbericht van 8 januari 2019.

Twee dagen geleden postte de steungroep nog volgend bericht :

“Joke is heel blij met de ladingen post die ze krijgt! Ze kan die echter niet beantwoorden, want postzegels worden dus onderschept, en in de gevangenis bestelde postzegels heeft ze nog niet. Niet boos worden als je dus geen reactie terug krijgt. Gewoon doorgaan met sturen. Brieven, uitgeprinte artikelen over strijd en actualiteit. Ze ontvangt het, ze leest het, en ze waardeert het.”

Reden te meer om dus nog meer post te sturen! Kaartjes en enveloppes worden voorzien, je schrijft een kaartje/brief en wij zorgen voor de rest. Voor meer informatie rond Joke Kaviaar en haar zaak kan je eens kijken op de website van de steungroep.

Wanneer?

Vrijdag 22 februari

Waar?

’t Assez
Sparrestraat 1A
9000 Gent
België

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *