reageer

FAU Berlijn wint rechtzaak & protest bij Duits consulaat Amsterdam

Op donderdag 10 juni vond in berlijn het hoger beroep plaats dat de FAU (anarcho syndicalistische vakbond) had aangespanen tegen een eerdere veroordeling dat de FAU zich niet meer een vakbond mocht noemen. Ten tijde van de rechtszaak vond er in Amsterdam een kleine solidariteits actie plaats bij het Duits consulaat.

Er werd voor een klein uur pamfletten uitgedeeld, een korte toespraak gehouden met  megafoon en gesproken met voorbijgangers. De smeris bracht nog een pamflet naar de consul omdat die weigerde met ons in gesprek te gaan (sic)

Niet lang na het bescheiden protest kwam het nieuws binnen dat de rechtszaak gewonnen was door de FAU. De rechter van de hoge raad beschouwden het  recht op vrije vereniging en vrije meningsuiting van de FAU belangrijker dan de argumenten van de Bioscoop Babylon, die in eerste instantie het verbod had laten bekrachtigen bij een lagere rechtbank. De wet die daarbij gebruikt werd is een nazi wet uit de jaren 30 toen Hitler alle vakbonden die zich tegen het nationaal socialisme keerde in een klap mond dood maakte en verbood.

Over de achtergronden en de oorzaken van het conflict raden we je aan om het artikel over de FAU en haar strijd bij de bioscoop Babylon in de laatste Buiten de Orde te lezen.

Hier is nog wel een kort filmpje (met Engelse ondertiteling) voor de mensen die geen zin hebben om te lezen.

http://www.archive.org/details/Babylon-teaser

Solidariteit met de FAU !!!

Voor de internationale klassenstrijd!

Vrije Bond

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *