reageer

Europese Actiedag tegen Kapitalisme

De vrije Bond is betrokken bij het organiseren van de Europese Actiedag tegen Kapitalisme.
m31 banner
Lees verder voor de oproep.

Linkse organisaties en libertaire basisvakbonden roepen op tot internationale Actiedag

Op een internationaal overleg in December 2011 in Frankfurt am Main hebben verschillende linkse organisaties en basisvakbonden uit Griekenland, Spanje, Polen, Oostenrijk en Duitsland besloten een gemeenschappelijk initiatief te starten tegen de kapitalistische hervormingen onder de huidige crisis Op 31 maart zal er een ‘Europese dag van actie tegen kapitalisme’ gehouden worden, met gelijktijdige demonstraties in die landen onder de noemer ‘M31’. Groepen uit andere landen zullen hoogstwaarschijnlijk aansluiten, aangezien het netwerken verder gaat. Protesten zullen gericht zijn tegen neoliberale en ondemocratische opgelegde maatregelen door de Europese Unie (EU), de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationale Monetaire Fonds (IMF).

De betrokken antikapitalistische organisaties willen een duidelijk teken geven tegen verdere bezuinigingen, hoofdzakelijk aangedreven door Duitsland en uitgevoerd over de ruggen van arbeiders, werklozen, studenten en migranten.
“Wij protesteren tegen nationalistische propaganda gericht tegen loonarbeiders in Zuidelijke Europese landen, en tegen het spierballenvertoon van de EU aan zijn buitengrenzen. Daar tegenover roepen de organistoren van M31 op tot transnationale solidariteit en zelf-organisatie van degenen die getroffen worden door verdere bezuinigingen, privatisering en kapitalistische uitbuiting”.

Tot nu toe is er geen efficiënte transnationale solidariteit tussen arbeiders, vakbonden, werklozen en migranten. Als we willen dat dit verandert, zullen we het zelf moeten doen.

De internationale actiedag in het voorjaar zal de voorbode zijn van een komend Europees initiatief van linkse organisaties en basisvakbonden, die meer protesten in 2012 zullen voorbereiden. Wij nodigen andere emancipatoire bonden en organisaties uit om zich bij M31 te voegen. Zie de oproep voor Actie op www.march31.net. We zullen met plezier elke vraag of voorstel beantwoorden.

*Laten we beginnen!*

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *