[Eindhoven] Demonstratie: Pegida niet welkom in Eindhoven

reageer

[Eindhoven] Demonstratie: Pegida niet welkom in Eindhoven

Samen tegen racisme en moslimhaat
Pegida niet welkom in Eindhoven!

De extreem rechtse ‘anti-Islam-beweging’ Pegida wil op maandag 6 mei, aan het begin van de Ramadan, gaan ‘demonstreren’ bij de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. Dit is een nieuwe poging om moslims verdacht te maken en angst aan te jagen. Dat Pegida dit wil gaan doen aan het begin van de Ramadan, de heilige maand voor moslims, maakt duidelijk waar het Pegida om te doen is: provoceren, treiteren, jennen, kwetsen. Wij kunnen en mogen dit niet accepteren. Zeg NEE tegen Pegida en protesteer mee!


Pegida presenteert zich als vreedzame ‘anti-Islam-beweging’. Dat is bedrog. Ze kritisieert niet ‘de islam. Ze bedrijft geen ‘islam-kritiek’. Ze bedrijft stemmingmakerij tegen moslims. Keer op keer trekt ze de aandacht met pogingen om de moslim-gemeenschap te bedreigen en te provoceren. Dat doet de club ook door een barbecue met varkensvlees voor de deur van moskeeën te houden.

Binnen Pegida doen keiharde fascisten mee. De aanvoerder, Edwin Wagensveld, handelt in wapens. Hij is betrokken geweest bij gewapende patrouille-acties om vluchtelingen aan de grenzen van Europa te belagen. Pegida is ontstaan in Duitsland, er waren van het begin af aan volop nazi’s in actief. Dát is het voorbeeld voor het Nederlandse Pegida: een fascistische beweging in wording.

En een racistisch ongeluk komt zelden alleen.Vandaag zijn moslims doelwit. Morgen zijn het andere groepen die aangevallen worden. Moslimhaat bedreigt niet alleen moslims, het is tegelijk een aanval op de solidariteit, op het vreedzaam samen leven van mensen van verschillende achtergronden.

Wat Pegida doet, past in een gevaarlijke trend van moslim-bashen. Politici als Wilders en Baudet bestempelen ‘de islam’ als gevaar, en trappen daarmee naar moslims. De rest van de politiek gaat daar een eind in mee. Burgemeesters en politici treden soms op, maar dan vooral tegen mensen die actie tegen Pegida proberen te voeren.

Ook in Eindhoven krijgt Pegida de ruimte voor haar giftige stunt. De gemeente weigert dus om de vrijheid en veiligheid te garanderen van moslims om in vrede hun geloof te beleiden. Dan moeten solidaire mensen dat dus zelf doen. Wij zeggen daarom:

Geen Pegida bij de moskee! Geen Pegida in Eindhovens straten!
NEE tegen Pegida. NEE tegen moslimhaat.
Moslims en niet-moslims zij aan zij: houdt Eindhoven nazi-vrij!

Demonstreer mee!

Maandag 6 mei, tweede helft van de middag (exacte tijd volgt nog)

Locatie: wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Van daaruit lopen we richting de moskee. We gaan daar Pegida laten dat ze niet welkom zijn, en tevens moskeebezoekers laten weten dat ze niet alleen staan. Onze solidariteit is sterker dan hun racistische haat.

Praktische Anti Fascisten

, , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *