5

Eerste overwinning op OTTO Workforce

Naar aanleiding van het protest bij OTTO Workforce op maandag 21 maart te Venray zijn de eerste resultaten binnen. Bij deze actie werden 20 mensen opgepakt en dit veroorzaakte nogal wat lokale rumoer en media aandacht. Door dit protest voelde de directeur van OTTO, Frank van Gool, zich genoodzaakt om de eisen van de ex-werknemers van OTTO gedeeltelijk in te willigen.

Zo is nu bekend geworden dat P. eindelijk zijn achterstallig loon en een gedeelte van de boetes heeft terugontvangen. Ook heeft een andere ex-werknemer een groot deel van zijn achterstallig loon en boetes uitgekeerd gekregen. Verder hebben we een bevestiging ontvangen dat nog twee andere ex-werknemers, die in contact waren met de Vrije Bond en de ZSP, ook geld hebben ontvangen van OTTO. Wel moet hierbij de kantekening worden geplaatst, dat bij enkele gevallen niet het volledige geëiste bedrag is overgemaakt. Wij blijven dan ook voet bij stuk houden totdat alles wordt uitbetaald.

Frank van Gool heeft mondeling toegezegd de huisvesting van zijn werknemers te verbeteren. Wij zullen dit nauwlettend in de gaten blijven houden. Van Gool blijft echter ontkennen dat OTTO een boetesysteem hanteert. Ook beweert Van Gool dat het bij de hierboven genoemde gevallen om ‘incidenten’ gaat. Wij hebben hier onze twijfels bij. OTTO hanteert namelijk nog steeds de regel dat werknemers – op straffe van een boete van 500 euro – niet over hun ervaringen bij OTTO mogen praten. Het is dan ook geen wonder dat er zo weinig gevallen naar buiten komen!

 

De campagne van de Vrije Bond, ZSP en Priama Akcia heeft tot nu toe echter laten zien, dat vechten voor je rechten loont! Dat als werkers zich organiseren en samen een vuist maken tegen uitbuiting, dit aantoonbaar werkt. Wij roepen daarom ook alle (ex-)werknemers van OTTO op hun klachten bekend te maken via het speciaal daarvoor geopende e-mailadres: ottoslaveforce@gmail.com. Of neem contact op met de Vrije Bond, de ZSP of Priama Akcia.

De campagne tegen OTTO gaat door totdat al onze eisen zijn ingewilligd!

Onze eisen zijn:

-         Stoppen met het straf- en boetesysteem voor OTTO-werknemers;

-         Mondelinge en contractuele beloftes moeten worden nagekomen;

-         Betere huisvesting voor werknemers tegen een lagere huur;

-         Reiskosten moeten betaald worden door OTTO Workforce en niet door de werknemers;

-         Salarissen moeten op tijd betaald worden;

-         Er moet een einde komen aan de 500 euro boete voor voortijdige beëindiging van het contract door de werknemer;

-         Stoppen met het beboeten van werknemers die over hun ervaringen bij OTTO praten met derden.

Voor meer info:

http://zsp.net.pl (Pools)

http://www.priamaakcia.sk (Slowaaks)

https://www.vrijebond.org (Nederlands)

, , , , ,

5 reacties op “Eerste overwinning op OTTO Workforce

  • SU-PER!

  • Goed gedaan! Ga zo door!

  • netjes

  • geweldig! zo zien we maar dat een combinatie van organisatie en directe actie wel degelijk ook direct effectief is. De strijd gaat door! Gefeliciteerd!

  • Succes met de verdere strijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *