[Gent] Discussies over kraken, woonstrijd en gentrificatie

reageer

Discussies over kraken, woonstrijd en gentrificatie

Deze week zal Tabula Rasa twee keer geopend zijn. Tabula Rasa is vanaf nu terug elke maandag open van 17 tot 21u, maar deze week zijn dus ook nog een keer op vrijdag geopend.

///vrijdag 8/10 – 19u00 /// Kraken, woonstrijd en strijd tegen gentrificatie in Den Haag /// Discussie

In Den Haag strijden anarchisten en anderen de laatste jaren vrij intensief tegen gentrificatie, woningnood en urbanistische ingrepen. Er waren kraakacties, betogingen, actiedagen, directe acties, een lokale krant, enz. Een kameraad uit Den Haag komt praten over deze ervaringen.

///ma 25/10 – 18u30 /// Kraken, woonstrijd en strijd tegen gentrificatie in Gent /// Discussie

In het veel te rustig geworden Gent wordt de laatste tijd terug wat meer gekraakt. Jeuj! Op deze avond willen we het hebben over de aan de gang zijnde strijden. We willen ook wat terugkijken naar enkele ervaringen uit het verleden. Maar vooral willen we discussiëren over welke strijd we in de toekomst willen voeren, en wat kraken daarin kan betekenen.

///ma 8/11 – 18u30 /// Strijd tegen gentrificatie en urbanisme in Paraguay /// Discussie

Op deze avond wordt een brochure over strijd tegen gentrificatie en urbanisme in Paraguay voorgesteld. De tekst vertelt over de ervaringen van een kleine anarchistische groep en hun strijden, een 10-tal jaar geleden. Het kan een goede gelegenheid zijn om de discussie te voeren over wat we ook in onze context vandaag kunnen doen.

///ma 29/11 – 18u30 /// Discussie over het publiceren en verspreiden van anarchistische ideeën op papier ///

Meer info volgt!

Tabula Rasa – Anarchistisch Lokaal
Jan-Baptist Guinardstraat 24
9000 Gent

, , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *