reageer

[Den Haag] Russisch consulaat beklad met verfbommen

De Russische staat ontketent al jaren repressie tegen anarchisten en antifascisten op haar grondgebied. Mensen worden opgepakt en gemarteld totdat ze toegeven deel te zijn van een “terroristische organisatie”. Tientallen anarchisten en antifascisten bevinden zich op dit moment in de gevangenis.

Op 8 mei, vroeg in de ochtend, werd de gevel van het Russische consulaat in Den Haag aan de Scheveningseweg nr.2 getroffen door een lading verfbommen.

Onze kameraden in Rusland zijn niet alleen! Ookal zijn we gescheiden door duizenden kilometers, grenzen en diverse machthebbers die af en toe pretenderen tegenover elkaar te staan, onze strijd is dezelfde. We hebben besloten niet passief toe te kijken, om ons niet te wikkelen in apathie en cynisme, we hebben besloten te handelen.

Deze actie is niet meer dan een groet aan alle anarchisten en antifascisten in Rusland die kampen tegen de repressie van de FSB en de Russische politie. Wij horen jullie, wij vergeten jullie niet, wij groeten jullie. Dat we elkaar snel in vrijheid kunnen ontmoeten!

Voor meer informatie, zie Rupression.

, , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *