reageer

[Den Haag] Pegida wil wederom protesteren in de Schilderswijk

Het extreem-rechtse Pegida Nederland heeft aangekondigd aanstaande woensdag (3-10-2018) te willen protesteren voor de deur van de As-Soennah moskee in de Haagse Schilderswijk. Ze willen hier, een anti-islam film vertonen. Pegida wil in meerdere steden voor moskeeën een anti-islam film laten zien om zo hun islamofobe gedachtegoed te verspreiden en een ruimte te creëren om hun racisme openlijk te ventileren.

Eerder wou Pegida ook al een barbecue houden voor de As-Soennah moskee tijdens de ramadan maar die ging op het laatste moment niet door omdat de burgemeester geen toestemming gaf.

Anti-Fascistische Actie (AFA) Den Haag staat zeker niet kritiekloos tegen over de As-Soennah moskee maar ziet de acties van Pegida bij meerdere moskeeën als een pure, fascistische provocatie jegens elke moslim, mensen met een culturele moslim achtergrond en jegens elke inwoner van de Schilderswijk. Dat Pegida onder leiding van de Duitse wapenhandelaar Edwin Wagensveld naar Den Haag wilt komen vinden we niet te tolereren.

AFA Den Haag roept niet op tot een specifieke actie onder meer omdat Pegida vaker niet kwam opdagen of in zeer kleine getale. We willen we via deze weg mensen informeren over de plannen van Pegida zodat mensen zelf een afweging kunnen maken wat ze hier mee willen doen. Elke autonome actie tegen fascistische groepen, in wat voor vorm dan ook, juichen we altijd toe. Mochten er ontwikkelingen zijn zullen we meer informatie publiceren via onze website, Facebook en Twitter.

Extreem-rechtse focus op de Schilderswijk

Niet alleen Pegida wil gaan protesteren in de Schilderswijk maar ook de fascistische groep Identitair Verzet kondig aan op 28 oktober in de Schilderswijk te willen demonstreren. Hierover zullen we snel een bericht naar buiten brengen. Meer over Identitair Verzet kan je hier vinden.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *