[Den Haag] Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!

OpstandBeatrijsstraat 13
Den Haag
reageer

[Den Haag] Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!

Anne Dekker vertelt hoe Sea-Watch helpt vluchtelingen en migranten te redden (Middellandse Zee). Over steun en successen, maar ook over problemen en tegenwerking (zoals Fort Europa, wapenexport NL).

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!¨ door Anne Dekker van Sea-Watch op woensdag 28 november 2018 (19:30 – 21:30 uur) in boekhandel Opstand.

Sea-Watch is een onafhankelijke organisatie die sinds 2015 helpt om vluchtelingen en migranten te redden op de Middellandse Zee omdat (Europese) staten steeds meer nalaten om in actie te komen. Sea-Watch speurt de zee af om bootjes met vluchtelingen en migranten op te sporen, ondersteunt ze vervolgens en roept grotere schepen in de buurt op om een redding uit te voeren. Door haar aanwezigheid is Sea-Watch officeel getuige van de gebeurtenissen die zich afspelen in de zogenaamde Zoek en Reddings-zone.

Anne Dekker, bemanningslid bij Sea-Watch, vertelt over het werk van de organisatie, over steun en successen, maar ook over problemen en tegenwerking. In haar presentatie gaat ze vervolgens in op de (uitbreiding van) Fort Europa en de rol van (Nederlandse) wapenexporten naar Middellandse Zee-staten. En vertelt ze over het onderscheppen en vastzetten van vluchtelingen door Noordafrikaanse staten onder toeziend oog van de EU.

Sea-Watch doet haar werk op basis van donaties.

Na de pauze is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie. Ook kunnen we het dan hebben over hoe we het werk van Sea-Watch kunnen steunen.

Presentatie: Anne Dekker (Sea-Watch)
Plaats: Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag
Dag: Woensdag 28 november 2018
Tijd: 19:30 – 21:30 uur (zaal open vanaf 19 uur)
Org.: Haagse Mug

Route (OV):

  • Vanaf station CS en HS met tram 9 (richting Vrederust).
    Uitstappen bij halte Anna Bijnsstraat, Dan 2 minuten lopen.
  • Vanaf station HS met bus 26 (richting Kijkduin).
    Uitstappen bij halte Melis Stokelaan. Dan 2-3 minuten lopen.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *