[Den Haag] Maandagenda Opstand

OpstandBeatrijsstraat 13
Den Haag
reageer

[Den Haag] Maandagenda Opstand

Hier vind je de maandagenda voor maart. Zo kun je op de hoogte blijven van wat er in Boekenwinkel Opstand gebeurt!

Donderdag 7 maart: Haagse Mug publieksgesprek

Haagse Mug presentatie door Kees (Globalinfo), Jelle (lid Vrije Bond) en Johnito (#Rode Hesjes) over de gele en rode hesjes (F, NL). Perspectief voor verzet van onderop?

Kees Hudig schetst het verzet dat aan de Franse gele hesjes vooraf ging, en vertelt daarna over hun opkomst, organisatie, eisen, mobilisatie en acties en over de verschillende visies en strategieën. Wat zijn de perspectieven en gevaren van deze beweging? Hoe reageren Macron en grote bedrijven?

Jelle Bruinsma beschrijf hoe hij en andere leden van de Vrije Bond actief zijn binnen de gele hesjesbeweging in Nederland. Wie zijn die gele hesjes, welke leuzen en eisen voeren ze en is er een open discussie tijdens manifestaties? Wat voor perspectief ziet Jelle voor de strijd van onderop?

Johnito, een oprichter van de rode hesjes in Nederland, legt uit waarom er is gekozen voor een eigen beweging. Waar staan de rode hesjes voor en hoe ontwikkelt zich hun beweging?

Begin: 19.00

Dinsdag 19 maart: Pizzacafé Pizzeria Anarchia

Een avondje veganistische pizza eten en een biertje drinken tussen de anarchistische boeken, pamfletten en magazines. Kom even je buik vullen, ontspannen en nieuwe mensen ontmoeten!

Begin: 18.00

Donderdag 28 maart: Vertoning Trouble episode 18 – “ACAB”

In deze episode van Trouble wordt er een kijk genomen naar de ontwikkeling van de hedendaagse politiemacht en wat voor rol die speelt in de kapitalistische sociale context.

Begin: 19.00

Ook wat organiseren in Boekenwinkel Opstand? Stuur een mail naar boekenwinkelopstand(at)riseup.net

Anarchistische Boekenwinkel Opstand – Beatrijsstraat 12, Den Haag

, , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *