reageer

[Den Haag] Leuzen tegen gentrificatie in de Boekhorststraat, Den Haag

Afgelopen week hebben we meerdere teksten tegen gentrificatie gespoten in en rond de Boekhorststraat in Den Haag. De Boekhorststraat is in een proces verwikkeld van steeds verdere veryupping. Lokale winkels en “goedkopere” woningen maken in een rap tempo plaats voor hippe winkels en dure appartementen. Waar politici en vastgoedontwikkelaars een zogenaamde vooruitgang prediken betekent het voor mensen zonder bakken met geld dat zij uiteindelijk het veld moeten ruimen.

Het proces van gentrificatie ontrolt zich in de Boekhorststraat net zo als op vele andere plekken. Armere delen van de stad krijgen zogenaamd een update. Bijvoorbeeld door kunstenaars en hippe popup stores te gebruiken om vervolgens een ander publiek met meer geld aan te trekken. Hierna volgt de bouw van luxe appartementen om zo rijke mensen te vestigen in de buurt. Zo worden de bewoners van de buurt langzaam de buurt uitgeduwd zodat er maximaal winst gemaakt kan worden op zoiets als een dak boven je hoofd.

Het is een schoolvoorbeeld van hoe kapitalisme werkt. Altijd de winst boven de mens. Nadat bijna elk aspect van ons leven verworden is tot de slavernij van het kapitalisme valt nu ook de stad ten prooi aan winstbeluste geldwolven van projectontwikkelaars, makelaars, politici en andere uitbuiters.

De stad is van ons omdat we willen leven. Het is tijd om het kapitalisme en hun handlangers te vermorzelen omdat ze ons in elk aspect proberen te knechten en aan te vallen.

Bron: Autonomen Den Haag

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *