[Amsterdam] Demonstratie voor Anarchie

7

Demonstratie voor Anarchie

Op zaterdag 12 juni gaan we de straat op voor onze anarchistische idealen. We gaan demonstreren voor een wereld zonder autoriteit en dwang en voor een wereld op basis van solidariteit, autonomie en gelijkwaardigheid. We gaan de straat op om onze strijdbaarheid te laten zien. Om te laten zien dat repressie en lockdowns niet het antwoord zijn op de coronacrisis en omdat politieknuppels de druk op de intensive care niet verlichten. Want alleen op straat kunnen we tegen repressie blijven strijden. De straten zijn van ons allemaal!

demonstratie voor anarchie

We lopen die dag een strijdbare mars door Amsterdam. Op straat zullen wij laten zien en horen dat een betere wereld mogelijk is en wij daarvoor zullen vechten. Overal ter wereld groeit de anarchistische beweging en ook hier in Nederland worden we steeds groter. Met deze demonstratie willen we de kracht, diversiteit en autonomie tonen die het anarchisme omvat. We willen op de demo alle individuen en collectieven de mogelijkheid geven om in een eigen blok naar keuze mee te doen en hun anarchisme te uiten in solidariteit samen met alle andere anarchisten. De mars zal onderverdeeld worden in vijf blokken voor de verschillende gekleurde vlaggen van anarchisme:

  • zwart-roze, voor queer anarchisme
  • zwart-rood, voor anarcho-communisme en anarcho-syndicalisme
  • zwart-paars, voor anarcha-feminisme
  • zwart-groen, voor ecologisch anarchisme
  • zwart-zwart, want klassiekers blijven klassiekers

Iedereen die voor anarchisme staat is welkom op de demo en we werken graag samen met andere anarchistische groepen. Wil je ons helpen met het versterken van een van deze blokken, of met iets anders? We hebben nog met veel dingen hulp nodig, van banners maken voor op de demo tot flyeren om te mobiliseren voor de demo. Wil je met iets anders helpen? Benader ons via vrijebondamsterdam@riseup.net

Na de mars is er ook een nazit voor alle deelnemers. Laten we onze groeiende beweging versterken door elkaar beter te leren kennen en meer plannen te maken.

Sluit je aan en kom naar het Mercatorplein in Amsterdam op 12 juni om 14.00!

We beginnen op straat! We eindigen op straat!

Geen bazen of politici, maar zelfbestuur en anarchie!

Georganiseerd door Vrije Bond Amsterdam