reageer

Demonstratie tegen Gentrificatie!

Ontruiming van sociaal centrum R.A.A.K. (Douwes Dekkerstraat 18) en demonstratie tegen gentrificatie.

In April is het gebouw aan de Douwes Dekkerstraat 18 gekraakt om een groep mensen van woonruimte te voorzien. Het pand, wat al meerdere jaren leeg stond, groeide al snel in een plek voor verzet in de strijd voor betaalbare woonruimte en samen met de buurt tegen gentrificatie. Het reeds opgezette sociaal centrum R.A.A.K. heeft tientallen evenementen gefaciliteerd in het gebouw.
Op 11 Mei wordt het gebouw ontruimd door de knokploeg van justitie: de politie. De toekomst van het pand ligt bij een nieuwe eigenaar. Omdat er geen duidelijke plannen zijn, kunnen wij er van uit gaan dat het dure appartementen gaan worden voor yuppen of dat het weer leeg komt te staan.

Op zaterdag 14 Mei is er een demonstratie tegen speculanten, de sloop van sociale huurwoningen en onbetaalbare woonruimte. We verzamelen naast het eerder gekraakte pand om ons sterk te maken voor woonzekerheid en betaalbare woningen. Verschillende groepen die actief zijn in de woonstrijd zullen een speech houden, er zal een soundsystem zijn en we lopen samen door de wijk.

Laat deze stad weer op staan tegen deze onderdrukking! Toon je solidariteit met de krakers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *