[Amsterdam] Demo: Justice for Sammy Baker

DamDam
Amsterdam
reageer

Demonstratie: Justice for Sammy Baker

[English here]

Een jaar later…

Op vrijdag 13 augustus 2021 vindt om 19.30 uur een demonstratie mars plaats vanaf de Dam in Amsterdam. Wij willen niet alleen de aandacht vestigen op het politiegeweld in Nederland, maar ook tegen het onrecht dat Sammy Baker helaas is overkomen. De demo zal naar verwachting eindigen in het Vondelpark met muziek. Er zal ook pers ter plaatse zijn.

Sammy Baker

Achtergrond

Samuel Baker werd in Amsterdam doodgeschoten terwijl hij in een hulpeloze toestand werd aangetroffen. De politie, die door middel van een aangifte van vermissing op de hoogte was gebracht van zijn verdwijning, achtte het niet noodzakelijk om medische hulp toe te staan noch de vrienden of de moeder ter plaatse te laten komen. In plaats daarvan kozen twee politieagenten van Politie Amsterdam Nieuw-West de weg van het brute geweld. Zij schoten de enige zoon van zijn ouders dood. Sammy werd slechts 23 jaar. Er zouden vele andere uitwegen zijn geweest, maar met een onvoorstelbare hardheid maakte de Amsterdamse politie een einde aan Sammy’s leven.

Klik hier voor meer informatie.

Hoewel officier van justitie Anne Marie Ruijs de twee moordenaars van Sammy op 17.05.2021 niet in staat van beschuldiging heeft gesteld, ondanks vele tegenstrijdigheden en onregelmatigheden, blijft de familie strijden zodat de waarheid aan het licht komt. Om de aandacht te vestigen op het buitenproportionele geweld dat werd gebruikt om een einde te maken aan een mensenleven, zijn Sammy’s ouders dankbaar voor alle lokale supporters.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.