reageer

Deadlines en thema’s Buiten de Orde 2021

buiten de orde

Beste schrijvers, vertalers, tekenaars en columnisten,

Terwijl de redactie de laatste hand legt aan het laatste nummer van 2020 willen jullie via deze weg informeren over de deadlines en thema’s voor het volgende jaar. Wil je een bijdrage leveren aan het blad, noteer de data hieronder dan in je agenda.

We zijn altijd op zoek naar artikelen over alle denkbare onderwerpen in alle denkbare vormen: een column, een interview, een actieverslag, een bespreking van een boek, een documentaire of een tentoonstelling, een strip, gedicht, ingezonden brief, of wat dan ook. Ook discussie en reacties op artikelen juichen we van harte toe!

Wil je een bijdrage leveren aan een themanummer, of heb je zelf ideeën voor een thema? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Je kunt je artikelen sturen, bij voorkeur voorzien van beeldmateriaal in een zo hoog mogelijke resolutie, naar redactie@buitendeorde.nl.

Deadlines en thema’s 2021

BdO#1
Deadline: vrijdag 8 januari 2021
Thema: 100jaar Kronstadt*

BdO#2
Deadline: vrijdag 26 maart 2021
Thema: Klimaat

BdO#3
Deadline: vrijdag 25 juni 2021
Thema: Muziek**

BdO#4
Deadline: vrijdag 22 oktober 2021
Thema (in samenwerking met 2Dh5): nog niet vastgesteld

BdO#1-2022
Deadline: vrijdag 7 januari 2022
Thema: nog niet bekend

* 100Jaar Kronstadt is natuurlijk heel breed. we zijn hierbij op zoek niet alleen naar het geschiedenisverhaal, maar juist ook naar de relevantie voor nu; waarom spreekt het nu nog tot te verbeelding, hoe kunnen we Kronstadt-ervaring vertalen naar het heden, zijn er verschillende deelstrijden/intersecties te ontdekken etc. Misschien hebben jullie ook een insteek die we nu niet weten te vermelden?

** Ook van dit thema geldt dat we het graag zouden willen toespitsen. We dachten bijvoorbeeld in de richting van Protest-muziek, hoe belangrijk is muziek als uitingsvorm binnen de anarchistische beweging, wat is de relevantie van bijv Punk-DIY voor ons, inspirerende voorbeelden (niet alleen in het verleden, maar ook nu) etc, etc. Ook hiervan geldt, misschien hebben jullie ook een bepaalde insteek die we niet hebben genoemd.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *