2

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Vorige week verscheen het herfstnummer van Buiten de Orde. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Zo bevat het nieuwste nummer onder meer artikelen over de strijd tegen het repressieve migratiebeleid van de EU: verslagen van de laatste actie rondom de Zaanse bajesboten en het No Border Camp in Brussel. Ook is er weer aandacht voor de economische crisis en wel voor de strijd tegen de bezuinigingen en de rol die anarchisten daarin spelen of zouden kunnen spelen. Verder is er nog een artikel van de nieuwe feministische actiegroep de Dolle Mollies, een vervolg op de boekbespreking van Black Flame, en is er weer veel aandacht voor acties in het buitenland: ‘de Negen van Reykjavik’, Anarchists Against the Wall en de repressie van Wit-Russische anarchisten.

Een groot deel deze Buiten de Orde is ook gewijd aan het afgelopen 2.Dh5 festival. Veel van de discussiestukken in dit herfstnummer dienden namelijk als achtergrondinformatie voor een aantal workshops die op het festival werden gehouden, maar zijn natuurlijk voor iedereen interessant: over anarchistische verantwoordelijk, consensus en affiniteitsgroepen.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar het adres: redactie@buitendeorde.nl.

De deadline voor het eerstvolgende nummer is 19 december 2010.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.org/buitendeorde

,

2 reacties op “De nieuwe Buiten de Orde is uit!

  • Weer een zeer interessante uitgave van Bdo.

    ga zo door!

  • @vvd

    erg interessant

    hahaha en zoveel sarcasme gebruikt bravo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *