reageer

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Afgelopen week verscheen er weer een nieuw nummer van Buiten de Orde. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit nieuwste nummer bevat een uitgebreid artikel van de inmiddels gewonnen strijd van de schoonmakers. Het bevat een analyse van de Socialistische Partij door Peter Storm waarin hij betoogt dat anarchisten sceptisch moeten blijven ten aanzien van deze in de peilingen groeiende partij. Verder in dit nummer van Buiten de Orde ook uitvoerige aandacht voor de acties tegen het Europese immigratiebeleid: een verslag van Joke Kaviaar over de recente acties bij de ‘vrijheidsbeperkende locatie’ in Ter Apel; een artikel over de campagne Boats4People die de migratiedrama’s die zich op en rond de Middellandse Zee afspelen aan het licht wil brengen. Er is een verslag van het Beat de Borders festival in Amsterdam, een verslag van de acties bij de migrantenbajes in Merksplas en een persoonlijke brief van de migratieactivist Ibby E Okinyi over zijn voettocht van Oslo naar de gevangenis in Merksplas. Verder in deze Buiten de Orde ook artikelen over anarchisme in Tunesië, Jello Biafra, Saskia Poldervaart, de Internationale van Anarchistische Federaties, en uitgebreide aandacht voor de acties van de Vrije Bond in België, waaronder de algemene staking van afgelopen januari.

Buiten de Orde wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar: redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar 2,50 euro en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.org/buitendeorde.

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *