1

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Afgelopen week verscheen Buiten de Orde #1/2022. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, et cetera.

Buiten de Orde #1/2022

In dit eerste nummer zijn veel actieverslagen uit binnen- en buitenland terug te vinden, zoals over de Sterrebosbezetting, de anti-NVU-demo, het Woonprotest Utrecht en verscheidene acties in het kader van de internationale campagne Abolish Frontex. Er is daarnaast ruime aandacht voor theoretische stukken over de klimaatstrijd, schoolstrijd, economie, antipolitie en gevangenissen. Ook zijn in dit nummer enkele vaste rubrieken opgenomen, waaronder het Dialoogje en Sjakoo’s boekentips. Het boek van David Graeber en David Wengrow en de correspondentie aan een dienstweigeraar worden iets uitvoeriger besproken.

Deze editie staat bomvol met prachtige illustraties van verschillende illustratoren. Dus zorg dat je een Buiten de Orde in handen krijgt, zodat je deze ouderwets kunt doorbladeren! Wil je zelf ook bijdragen, of heb je vragen? Dan kun je je richten aan redactie@buitendeorde.nl .

Buiten de Orde is uitgave van de Vrije Bond, en probeert hiermee een blad te zijn voor de  Nederlandstalige anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken. Je kunt je artikel sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar € 3,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandels. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk dan hier of bezoek een van de plekken hieronder.

 • Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
 • Boekhandel Rosa, Oliemuldersweg 43, Groningen
 • Anarchistische boekwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag
 • Casco – Office for Art, Design and Theory, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
 • Stichting Vredesburo, Grote Berg 4, Eindhoven
 • De Lektuurhal, Over de Kelders 10, Leeuwarden

Leden van de Vrije Bond krijgen het blad gratis thuisgestuurd, klik hier om lid te worden. Je kunt je ook enkel abonneren op de Buiten de Orde, dit kan via deze link.

Eén reactie op “De nieuwe Buiten de Orde is uit!

 • De oorlog in Oekraïne is een dramatische gebeurtenis van de allergrootste betekenis, in de eerste plaats voor Europa, maar ook voor de hele wereld. Hij heeft al duizenden levens geëist onder soldaten aan beide zijden en onder burgers. Hij heeft honderdduizenden vluchtelingen op de vlucht gejaagd. Hij zal leiden tot verdere prijsstijgingen voor energie en graan, wat kou en honger zal betekenen, terwijl in de meeste landen van de wereld de uitgebuitenen, de armsten, hun levensomstandigheden reeds hebben zien instorten door de inflatie.
  Het is ons niet bekend of Buiten de Orde er aandacht aan besteed, maar voor de IKS is het belangrijk genoeg om
  – op te roepen tot de enige solidariteit die werkelijk effect kan hebben: de ontwikkeling van massale en strijd van de arbeidersklasse over de hele wereld
  – er een openbare bijeenkomst aan te wijden op zaterdag 30 april 2022 in de Kargadoor, Oudegracht 36, te Utrecht. Tijdstip 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *