reageer

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Afgelopen week verscheen Buiten de Orde #3/2021. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, et cetera.

buiten de orde

In dit herfstnummer van 2021 is wederom aandacht voor linkse visie op de COVID-situatie. Er zijn artikelen te vinden met anarchistische antwoorden op maatschappelijke economische vraagstukken waaronder een verslag van de Imperial Mode of Living-conferentie. Uitvoerig staat Buiten de Orde stil bij het fenomeen podcast met recensies en een voorstelrondje van verschillende podcastactivisten. Er zijn artikelen ingezonden over dierenrechtenstrijd (ecoanarchisme en veganarchisme), over toekomstige bosbezettingen, het eeuw feest van War Resisters’ International, de veranderende taal door de opkomst van de nazi’s, afschaffen van Frontex en de kracht van verschillende autonome groepen in Nederland. In de vaste rubrieken aandacht voor de migratiestrijd middels de kroniek en de boekentips van Sjakoo. Veel aandacht dit keer ook voor het verzet in Latijns-Amerika aan de hand van meerdere artikelen over onder meer de Zapatistas, de Cubaanse opstand, en Colombiaans verzet en solidariteit vanuit Nederland hiervoor.

Buiten de Orde is uitgave van de Vrije Bond, en probeert hiermee een blad te zijn voor de  Nederlandstalige anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken. Je kunt je artikel sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €3,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandels. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk dan hier of bezoek een van de plekken hieronder.

  • Athenaeum Nieuwscentrum, Spui 14-16, Amsterdam
  • Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
  • Boekhandel Rosa, Oliemuldersweg 43, Groningen
  • Anarchistische boekwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag
  • Casco – Office for Art, Design and Theory, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
  • Stichting Vredesburo, Grote Berg 4, Eindhoven
  • De Lektuurhal, Over de Kelders 10, Leeuwarden
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *