reageer

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Afgelopen week is het tweede nummer van Buiten de Orde van dit jaar verschenen, helaas na grote vertraging. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen en praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur et cetera.

Dit keer weer een nummer met een themakatern., over het Midden-Oosten deze keer. Daarin artikelen over de Arabische Lente, de koloniale wortels van de staat Israël, over Rojava. Maar ook over vragen als: wat is dat Midden-Oosten eigenlijk? En hoe zit het met de westerse beeldvorming en wetenschap rond die regio?

Naast het thema ook tal van andere stukken. Actueel: nogal wat materiaal rond de corona-epidemie, dat een tweede subthema van dit nummer vormt. Maar ook een uitvoerig verslag van twee deelnemers aan Internationale Vrouwendag in Turkije, een beschouwing over de anarchist Gustav Landauer, een vooruitblik op het komende Vrije Bonds-congres, aandacht voor repressie tegen anarchisten in Indonesië, en een pleidooi voor het nut van rebellen. De vaste rubrieken over migratiestrijd, antifascisme en meer ontbreken weer niet. Lees het, en je weet het!

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken. Je kunt je artikel sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €3,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandels. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op buitendeorde.org
of bezoek een van de plekken hieronder.

Athenaeum Nieuwscentrum, Spui 14-16, Amsterdam
Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
Boekhandel Rosa, Oliemuldersweg 43, Groningen
Anarchistische boekwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag
Casco – Office for Art, Design and Theory, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
Stichting Vredesburo, Grote Berg 4, Eindhoven
De Lektuurhal, Over de Kelders 10, Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *