1

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Al weer een tijdje geleden is het tweede nummer van Buiten de Orde van dit jaar verschenen. Het kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, en boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur etc.

Het thema van dit nummer – deze keer als ingevoegd katern – is ‘voedsel’. Daarin onder meer: een artikel van ‘een paar preppers voor de kapitalistische Apocalyps’ over hoe we voedselvervreemding, oftewel de afstand die het kapitalisme tussen ons eten en de bron en de vervaardiging ervan aanbrengt, kunnen bestrijden; een stuk over de strijd tot behoud van de Lutkemeerpolder, met daarin een waardevolle biologische boerderij; informatie over een campagne tegen plasticvervuiling; een stuk van ASEED over landbouw die zich losmaakt van haar verslaving aan fossiele brandstoffen; en nog veel meer artikelen over alle denkbare aspecten van dit thema.

Naast het thema nogal wat wringende actualiteiten. Zo hebben we een update van Mark Akkermans van Stop Wapenhandel over de huidige kernwapenwedloop en een stuk over de stand van zaken rond kernenergie door Dirk, van stichting LAKA. Kees Stad praat ons bij over de economische opvattingen van het Forum voor Democratie en de belangen daarachter, terwijl Kafka een update geeft over hoe het de fascistenclub Erkenbrand is vergaan. Maar we hebben ook meer filosofische en theoretische verhandelingen. Zo vertelt Thom Holterman over een lezing die Bertrand Russel niet mocht houden en stelt Serge Audier vragen bij de realiteitszin van Murray Bookchin. Naast theorie ontsnapt ook de actiepraktijk niet aan onze aandacht. Actiegroep Arbeidsonrust van de Vrije Bond doet verslag van haar ervaringen op de docentenstaking op 15 maart, terwijl Jan Bervoets een heel ander gevecht belicht: de strijd om het anarchistisch kampeerterrein Tot Vrijheidsbezinning in vrijheidslievende handen te houden. Dit alles, plus de vaste rubrieken en daarnaast nog veel meer, maken ook dit nummer hopelijk weer tot een lezenswaardig geheel.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken. Je kunt je artikel sturen naar redactie@buitendeorde.nl.

Het blad kost maar €2,50 en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op Buitendeorde.nl
of bezoek een van de plekken hieronder.

Athenaeum Nieuwscentrum, Spui 14-16, Amsterdam
Het Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, Amsterdam
Boekhandel Rosa, Oliemuldersweg 43, Groningen
Anarchistische boekwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag
Casco – Office for Art, Design and Theory, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
Stichting Vredesburo, Grote Berg 4, Eindhoven
De Lektuurhal, Over de Kelders 10, Leeuwarden

Eén reactie op “De nieuwe Buiten de Orde is uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.