reageer

Covid-19 Actiefonds

Kameraden, we leven in onzekere tijden.

Een pandemie heeft pijlsnel om zich heen gegrepen, met desastreuze gevolgen.

Op de eerste plaats vooral op gebied van de volksgezondheid, maar op termijn zou de situatie ernstige gevolgen kunnen hebben voor eenieder die niet door het kapitalistisch systeem wenst te worden onderdrukt. We weten niet hoe het loopt, maar als Vrije Bond willen we graag iets betekenen in deze barre tijden.

We hebben het binnen de Vrije Bond gehad over solidariteit en wederzijdse hulp die we rondom de gevolgen van corona nu en in de toekomst hopen te bieden.

Uiteraard zijn er veel verschillende manieren waarop dit kan, maar in dit geval gaat het over financiële hulp. Dat betekent niet dat we niet ook op andere manieren kunnen helpen! We hebben een wijdverspreid netwerk en kunnen ook op die manier je project ondersteunen met kennis of de juiste contacten.

Binnen de Vrije Bond zijn ook al andere structuren aanwezig. De Solidariteitskas heeft al sinds jaar en dag geld in kas voor (o.a.) politieke projecten waar leden van de Vrije Bond en andere anarchistische groepen een beroep op kunnen doen. Deze aanvragen zijn altijd actie- en stakingsgerelateerd.

Noodfonds

Nu de coronacrisis een zwarte neoliberale deken over de samenleving legt willen we onze solidariteit breder tonen dan deze specifieke solidariteitskas.

De Vrije Bond heeft geld vrij gemaakt voor een noodfonds: het covid-19 actiefonds.

Aanvragen kunnen gedaan worden door anarchisten of eenieder die zich inzet voor de anarchistische strijd in relatie tot de medische en economische coronacrisis. In eerste instantie hebben we hier €2500 voor vrijgemaakt, maar na verloop van tijd zal moeten blijken of dat genoeg is.
Aanvragen kunnen worden ingediend bij het secretariaat van de Vrije Bond (secretariaat@vrijebond.nl). Binnen een week geven we je een reactie. Het is voor ons ook afwachten welke problemen er ontstaan en hoe wij dus het beste onze solidariteit kunnen tonen. Geld geven kan helpen, maar soms is het veel nuttiger om een oproep in ons netwerk te verspreiden om bijvoorbeeld spullen in te zamelen, of je in contact te brengen met anderen die met hetzelfde bezig zijn of daar ervaring mee hebben. Per aanvraag zullen we dus bekijken hoe de Vrije Bond jou of je project het best kan ondersteunen.

Oproep

Bij deze doen wij een oproep aan iedereen met een anarchistisch hart om gebruik te maken van dit fonds dat de Vrije Bond biedt rondom corona-gerelateerde problematiek.

Als je een solidariteitsproject bent gestart in je buurt en heb geld nodig laat hetons weten! Kom je met je politieke groep in de problemen omdat je bijvoorbeeld huur problemen heb, laat het ons weten! Zit jij als Vrije Bondslid totaal aan de grond en kan je nergens terecht, laat het ons weten!

Ben jij onderdeel van- of ken jij internationale groeperingen die financiële hulp nodig hebben rondom (bijvoorbeeld) medische noodhulp of onderdrukkingsproblematiek, laat het ons weten!

Heb je vragen, laat het ons weten. Wij zijn bereikbaar via het secretariaat van de Vrije Bond.

Doneer

Wil je doneren aan het noodfonds, dan kun je geld overmaken aan de Vrije Bond onder vermelding van Covid-19 Actiefonds. Of regel het hier online.

Online doneren

BedragIBAN: NL80INGB0005495473
BIC/Swift: INGBNL2A
T.n.v. Vrije Bond
Amsterdam

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *