Code Rood wordt een massa actie om de industrie tegen te gaan die klimaatverandering veroorzaakt.

reageer

Code Rood wordt een massa actie om de industrie tegen te gaan die klimaatverandering veroorzaakt.

Code Rood is een volledig zelf-georganiseerde en op consensus gebaseerde actie door ongeveer honderd mensen, en tijdens de actie waarschijnlijk veel meer. Zo’n grote actie zonder hierarchie en zonder NGO die aan de touwtjes trekt is lang niet vertoond in de nederlandse milieubeweging en dat is relevant voor anarchisme. Daarom roep ik de Vrije Bond en alle anarchisten op deze actie te steunen en deel te nemen.

Belangijk is dat de actie-consensus geen concepten bevat als dogmatische geweldloosheid en vertrouwen in de parlementaire politiek. Code Rood is een geweldloze actie, maar dat is deze keer een strategische keuze die de uitkomst is van vergaderingen en niet een dogma.

Het manifest is ook het lezen waard. Het bevat veel punten die breed politiek bewustzijn tonen, zoals het staan voor de rechten van arbeiders, neo-koloniale, en migratiekwesties.

Alles bijelkaar staat Code Rood open voor deelname door anarchisten!

Meedoen? Code Rood is een meerdaags actiekamp. Om mee te doen kom je naar Station Sloterdijk om 11 uur ’s ochtends op Donderdag 22 juni! Later komen? De actiedag is zaterdag 24 juni. Om mee te doen moet je uiterlijk op vrijdag op het kamp aanwezig zijn. De locatie van het kamp wordt tzt bekend gemaakt.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *