[Den Haag] De Boze Blije Bende naar de Klimaatstaking

reageer

De Boze Blije Bende naar de Klimaatstaking in Den Haag

Sluit je aan bij de Boze Blije Bende!

Wij zijn mensen die geven om de planeet waarop we wonen, om de mensen en om andere dieren. Boos zijn we vanwege de ramp die ons wordt opgedrongen. Maar we zijn ook blij omdat er mensen zijn die hiertegen strijd voeren. Aan die strijd willen we bijdragen. Daarom roepen we jou op om samen met je vrienden en kameraden mee te doen met de Boze Blije Bende op de Klimaatstaking van 27 september.

Daarmee willen we

  • als groep gelijkgezinden vreugdevolle woede uitstralen
  • samen het klimaatrechtvaardigheidsblok en het queerblok versterken
  • andere demonstranten bereiken met een radicale boodschap om verdere klimaatcatastrofe af te wenden
boze blije bende

Om ons heen smelten de ijskappen, branden de bossen, verzuren de oceanen, sterven planten en dieren in hoog tempo uit. Dit terwijl mensen steeds meer wegspoelen door overstromingen, juist of op de vlucht gaan wegens mislukte oogsten en honger.
De rijken en machtigen van de wereld doen ons dit alles willens en wetens aan. Ze verrijken zich ten kosten van de planeet en saboteren de initiatieven om de klimaatcatastrofe te voorkomen als het hen geld kost.
We kunnen de redding van onze planeet niet aan machthebbers, ondernemers en politici overlaten. Maar dat hoeft ook helemaal niet, want we kunnen het zelf.

Actie, stevige, drukverhogende actie is nodig. Niet smeken om verbetering, maar afdwingen van verandering. Dat is nodig, en het is mogelijk, en we zien het steeds meer van de grond komen. En dát is reden tot blijdschap.

Herken je je hierin, geheel of voor een flink deel? Doe met ons mee! Als je eigen ideeën hebt om invulling te geven aan dit initiatief is dat zeer welkom! Samen staken wij voor het klimaat, ieder op hun eigen manier: de Boze Blije Bende is voor én van jou.

Dit willen we op de Klimaatstaking uitstralen: boze strijdbare onstuitbare levenslust voor een andere wereld, een ander soort wereld. Dat maken zichtbaar, met spandoeken en borden en uitdossingen en wat al niet. Dat maken we hoorbaar, met leuzen, alarmerende geluiden, muziek. En we maken dit andere geluid ook kenbaar door aan mededemonstranten, medestakers en omstanders flyers uit te delen met onze gezichtspunten.

Je vindt ook ons op de Koekamp in Den Haag om 13:00.

, , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *