Boekpresentatie Alexandre Marius Jacob – De Nachtwerkers

MKZEerste Schinkel­straat 16
Amsterdam
reageer

Boekpresentatie Alexandre Marius Jacob – De Nachtwerkers

Jacob en zijn kameraden onteigenden ruim een eeuw geleden in Frankrijk meer dan drie jaar lang vele rijke kapitalisten, kerkleiders en andere dieven. Onteigening was een integraal onderdeel van hun strijd voor sociale revolutie. Na een mislukte inbraak werden hij en een groot deel van de bende, waarin hij actief was, in 1903 opgepakt. In De Nachtwerkers beschrijft hij met vlammende pen de laatste uren van zijn vrije bestaan. Dit relaas volgt op Jacobs afsluitende proces verklaring. Het geheel wordt voorafgegaan door een politiek-historische inleiding.

De Nachtwerkers

Uitgeverij Iris is ooit opgezet door Dick Gevers, na zijn overlijden in 2019 hebben kameraden en familie van Dick de uitgeverij voortgezet. Deze publicatie is de eerste van hopelijk een lange reeks nieuwe anarchistische uitgaven.

16:00 presentatie en toelichting door de mensen van Iris uitgeverij
17:30 soep met brood
18:30 Lucio (2007)

Mooie docu over de anarchist, vervalser, bankovervaller maar bovenal metselaar Lucio Urtubia.
Spaans/Frans gesproken met Engelse ondertiteling.

De bar is gedurende de hele dag open en er word geld ingezameld voor de anarchistische gevangene Gabriel Pombo Da Silva. Onze kameraad zit af en aan al ongeveer 40 jaar vast in Spanje en Duitsland en wordt door de staat levend begraven in de gevangenis. Meer info (alleen in het Spaans) via deze link.

Voertaal van deze bijeenkomst zal Nederlands zijn.

Deze bijeenkomst word georganiseerd door Anarchistische Groep Amsterdam en Iris Uitgeverij

, , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *