Boekpresentatie ‘Frank van der Goes’

IIRE ConferentiecentrumLombokstraat 40
Amsterdam
reageer

Boekpresentatie ‘Frank van der Goes’

Op vrijdag 12 oktober 2012 verschijnt de door Ron Blom geschreven biografie Frank van der Goes, 1859-1939. Journalist, literator en pionier van het socialisme. Lees hieronder meer over de boekpresentatie in Amsterdam.

Waar: Lombokstraat 40, Amsterdam.
Wanneer: 12 oktober, 17.00-20.00
Opgeven via: ronblom@tomaatnet.nl

 

Frank van der Goes (1859-1939): Journalist, literator en pionier van het socialisme.

In aanwezigheid van familieleden van Van der Goes zal Ron Blom stil staan bij enkele opmerkelijke resultaten van zijn onderzoek. Voor Van der Goes vormde het socialisme een voorwaarde voor werkelijke cultuur. Geen schijnbeschaving gebaseerd op geld, maar een werkelijke synthese tussen individualisme en sociale maatschappij. Blom zal trachten iets van Van der Goes’ verbeeldingskracht en enthousiasme over te brengen voor de mogelijkheid van de mensheid om die andere, betere en socialere maatschappij te creëren.

Hierna zal er gelegenheid zijn om, zoals Van der Goes’ jeugdvriend Jacques Perk het in een brief noemde, ‘te eten, drinken en vroolijk te zijn… ge zult met open armen worden ontvangen’.

Op vrijdag 12 oktober zal van 17.00 tot 20.00 uur in samenwerking met het IIRE de presentatie plaatsvinden van de biografie van Frank van der Goes .

Frank van der Goes bewoog zich op het snijpunt van politiek, kunst, geschiedenis en cultuur. Zijn bijdragen aan de zogeheten socialismedebatten in De Nieuwe Gids en De Kroniek vormen hier fraaie hoogtepunten van. Hij groeide uit tot geestelijk vader van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP). Binnen die partij bevond Van der Goes zich op de linkerflank. In de crisisjaren van economische depressie, stalinisme en opkomend fascisme voelde de westerse marxist Van der Goes zich er steeds minder thuis. Tot op hoge leeftijd bleef hij zich verdiepen in nieuwe en oude theorieën, maar probeerde daarnaast op praktisch vlak een bijdrage te leveren aan de realisatie van een andere maatschappij. Hij maakte de overstap naar de revolutionair-socialistische politiek en zette zich in voor ‘de schone zaak van het socialisme’.

In zijn nieuwe boek Frank van der Goes (1859-1939): Journalist, literator en pionier van het socialisme presenteert Ron Blom zijn politieke loopbaan. Ook Van der Goes’ persoonlijke leven –vriendschapsbanden, seksualiteit en relaties, gezinsleven en vrijetijdsbesteding – krijgt in deze biografie een rechtmatige plaats.

Opgeven kan via: ronblom@tomaatnet.nl
Locatie: Lombokstraat 40, 1094 AL te Amsterdam
Route: http://www.iire.nl/nl/route-mainmenu-51/34-openbaar-vervoer

Frank van der Goes (1859-1939): Journalist, literator en pionier van het socialisme, 600 p., 32 euro.

Het boek is te bestellen door het bedrag over te maken naar:

R.L. Blom, rek.nr. 59 616 42, Amsterdam, o.v.v. Biografie.
Het boek wordt dan toegestuurd. Bij de boekpresentatie geldt de speciale prijs van 27 euro.

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *