boekpresentatie “Albert de Jong: Fragmenten uit mijn leven”

reageer

boekpresentatie “Albert de Jong: Fragmenten uit mijn leven”

De anarchist Albert de Jong speelde een belangrijke rol in het Nederlands Syndicalistisch Vakverbond, de door het anarchisme geïnspireerde vakbeweging, en in de Internationale Antimilitaristische Vereniging in Nederland van de vorige eeuw. Zijn herinneringen verschenen in het, mede door hem geredigeerde, tijdschrift ‘Buiten de Perken’ van 1961-1964.

Hij schetst zijn jeugd in een arbeidersgezin in Amsterdam, te midden van aanhangers van Domela Nieuwenhuis, zijn kweekschooljaren (‘pedagogische academie’), zijn ontslag als onderwijzer omdat hij in een vrij huwelijk samenwoonde en geeft vervolgens een beeld van de vooroorlogse anarchistische en antimilitaristische beweging; niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Daarvan is nu een boek samengesteld getiteld ‘Albert de Jong, Fragmenten uit mijn leven’. Zijn zoon Rudolf de Jong schreef de inleiding: ‘Over mijn vader Albert Andries de Jong (1891-1970)’ en als nawoord is opgenomen het ‘In memoriam Albert de Jong’ dat Arthur Lehning uitsprak bij de crematie.

Het boek zal feestelijk worden gepresenteerd op vrijdag 12 januari 2018, om 15.00 uur. Tijdens de presentatie zal een aantal sprekers het leven en de activiteiten van Albert de Jong als propagandist van verschillende kanten belichten. De presentatie vindt plaats in het I.I.S.G. Cruquiusweg 31, 1019 AT Amsterdam, op 12 januari 2018, aanvang 15.00 uur. Na afloop een hapje en drankje. Hartelijk welkom, mail svp even naar kelderuitgeverij@xs4all.nl als je wilt komen ivm de catering. Voor meer informatie zie:

Fragmenten Uit Het Leven Van Albert De Jong (1891-1970)

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *