reageer

Boekhandel Het Fort van Sjakoo in Amsterdam weer open

Afgelopen weken is de Amsterdamse alternatieve boekhandel Het Fort van Sjakoo dicht geweest, niet omdat de staat dit ons voorschreef, maar omdat het voor ons ook een nieuwe onbekende situatie was en we wilden voorkomen een infectiehaard te zijn. Tevens was het uit solidariteit naar de al eerder uitgeklede zorg die de stroom van zieken niet aan kon.

Boekhandel Het Fort van Sjakoo

Dit was niet echt wat we wensten want de wereld is en blijft problematisch. De uitbraak van het virus hangt direct samen met desastreuze ecologische en sociale omstandigheden. Met deze ‘noodsituatie’ wordt de kloof tussen de rijken en de armer nog groter. We leven nog steeds in dezelfde kapitalistische en repressieve maatschappij. Tegengeluiden zijn juist nu ook ontzettend belangrijk.

Al 42 ½ jaar is ons doel boeken en ideeën te verspreiden die mensen informeren over hoe de wereld in elkaar steekt (in verleden en heden) en hoe die in toekomst op een radicaal andere wijze ingericht zou kunnen worden. We willen ook nu de verscheidenheid aan strijd en meningen laten zien die ons zou kunnen helpen in het bouwen van een wereld zonder de bestaande politieke en economische systemen en hiërarchische structuren. Vanaf deze week zijn we daarom weer tijdens de gebruikelijke openingstijden open.

Boekhandel Het Fort van Sjakoo

Naast het open gaan zullen we de komende tijd energie steken in initiatieven die een andere blik op deze crisis mogelijk maken. Ook nu is verzet mogelijk en nodig. Hebben jullie ideeën voor boeken of andere input om te verspreiden, of kunnen jullie onze hulp misschien op een andere manier gebruiken, laat het ons weten of kom langs!

Het Fort-kollektief

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *