Bijeenkomst met Britse activisten over strijd tegen dwangarbeid.

reageer

Bijeenkomst met Britse activisten over strijd tegen dwangarbeid.

Op vrijdag 16 mei organiseren Doorbraak en Dwangarbeid Nee in Amsterdam een bijeenkomst met activisten van de Britse anti-dwangarbeid groep Boycott Workfare. Die organisatie strijdt tegen dwangarbeid, het zonder loon en contract te werk stellen van mensen met een uitkering, en heeft sinds 2011 al aardig wat successen op zijn naam weten te schrijven, via druk op bedrijven en instellingen die gebruik maken van dwangarbeiders. Tijdens de bijeenkomst zullen we ervaringen uitwisselen en discussiëren over strategieën om zo verder te komen in de strijd tegen dwangarbeid. Op 17 mei is er ook in Leiden een bijeenkomst met Boycott Workfare.

Bijeenkomst met Boycott Workfare-activisten
Vrijdag 16 mei, 20:00 uur, inloop 19:30 uur
Eerste Helmersstraat 106-M, Amsterdam
Voertaal: Engels (vertaling aanwezig)

Bijeenkomst met Boycott Workfare-activisten
Zaterdag 17 mei, 20:00 uur, inloop 19:30 uur
Middelstegracht 38, Leiden
Voertaal: Engels (vertaling aanwezig)

Boy1

 

 

 

Door heel Europa worden mensen gedwongen te werken voor hun uitkering, en op veel plaatsen is daar ook verzet tegen. De afgelopen twee jaar hebben we al boeiende bijeenkomsten georganiseerd met de Franse groep RTO en de Duitse groep FelS. De discussies waren leerzaam en ze hebben onze ideeën en praktijken flink beïnvloed. Het is belangrijk om onszelf te voeden met kennis en inzichten van anderen die met dezelfde thema’s bezig zijn, om zo onze eigen strijd te versterken en inspiratie op te doen.

Dit jaar hopen we geïnspireerd te worden door Boycott Workare. Deze actiegroep timmert al een aantal jaar aan de weg, en wist al snel successen te boeken. De groep doet onderzoek naar bedrijven die gebruik maken van dwangarbeiders en nagelt die bedrijven publiekelijk aan de schandpaal via naming and shaming-campagnes. Boycott Workfare verzamelt verder informatie over het systeem van dwangarbeid, biedt tips en trucs voor mensen in de bijstand om onder dwangarbeid uit te komen, en verstoort bijeenkomsten van bobo’s die praten over dwangarbeid. Op deze manier probeert de actiegroep het systeem van dwangarbeid onwerkbaar te maken.

Boycott Workfare is een campagne tegen dwangarbeid die landelijk opereert én succes heeft. In Nederland moet zo’n landelijke campagne nog van de grond komen. Kom ook naar de bijeenkomsten en laat je inspireren!

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *