reageer

Benefiet 20-8: Steun gevangen Britse antifascisten!

Recentelijk werden zeven antifascisten veroordeeld voor ‘samenzwering tot openlijke geweldpleging’ (conspiracy to cause violent disorder).
Vier personen werden onmiddellijk tot 21 maanden cel werden veroordeeld, twee anderen moeten in de bak zitten in afwachting van hun straf en de andere persoon werd op borgtocht vrijgelaten in afwachting van de definitieve veroordeling.
Vier anderen werden vrijgesproken, terwijl voor elf andere personen later dit jaar een rechtszaak voor dezelfde aanklachten wordt verwacht.

 

 

19:00 Soep en broodjes
Vanaf 20:00 Info over de zaak van de Britse antifascisten
Documentaire “The 43 Group”
Antifa Pub quiz

De opbrengst van de avond gaat naar The Cable Street Society, het solidariteitsfonds voor de Britse antifa gevangenen.

Vanaf 14 uur gaat de Anarchistische Bibliotheek open en kunnen kaarten en brieven geschreven worden aan de gevangenen.
Kaarten aan de NN-ers van de Amsterdamse ontruimingen van afgelopen 5 juli zijn ook nog welkom natuurlijk.

Plaats:
Anarchistische Bibliotheek,
Eerste Schinkelstraat 14-16,
Amsterdam

—————————————————————————————————————–
Britse antifascistische gevangenen hebben steun nodig!

Recentelijk werden zeven antifascisten veroordeeld voor ‘samenzwering tot openlijke geweldpleging’ (conspiracy to cause violent disorder). Vier personen onmiddellijk tot 21 maanden celstraf werden veroordeeld, twee anderen moeten in de bak zitten in afwachting van hun straf en de andere persoon werd vrijgelaten op borgtocht, eveneens in afwachting van de straf.

Vier anderen werden vrijgesproken, terwijl voor elf andere personen voor dezelfde aanklachten later dit jaar een rechtszaak wordt verwacht. Met het oog op de opdoemende tweede reeks van rechtszaken wordt er enkel beperkte informatie naar buiten gebracht, hoewel de krant The London Evening Standard al hun persbeperkingen hebben overtreden door een extreem bevooroordeeld en onjuist ‘verslag’ naar buiten te brengen.

De aanklachten hebben betrekking op een klein incident dat meer dan 2 jaar geleden plaatsvond, toen twee Duitse neonazi’s onderweg waren naar een ‘Blood & Honour’ concert in London. Dit werd als voorwendsel gebruikt om overal in het land invallen in huizen te doen en om aanvankelijk 23 mensen te arresteren. Hoewel het niet eens mogelijk was om bewijs te leveren om aanklachten voor ‘gezamenlijke gewelddadige aanval’ van de grond te krijgen, was de Staat vast besloten om de zaak niet te laten rusten en heeft aanklachten voor ‘samenzwering om gewelddadig de orde te verstoren’ bewerkstelligd.

‘Openlijke geweldpleging’ vindt – in juridische termen – plaats wanneer het gedrag van een persoon van zulke aard is, dat dit alarmerend of leed veroorzakend is voor mogelijke toeschouwers, hoewel er feitelijk geen getuigen of klachten hoeven te zijn. ‘Samenzwering tot openlijke geweldpleging’ is een nog vager concept, en diegenen die tot nu toe veroordeeld zijn, zijn niet veroordeeld op basis van enig bewijs, maar op basis van vooroordelen.

De zes kameraden die nu in de bajes zitten hebben zich nooit verstopt of verontschuldigd voor hun antifascistische politiek en ze wensen dat ze nu worden beschouwd en ondersteund als antifascistische gevangenen. We vinden het spijtig dat we de laatste paar weken, sinds de zeven antifascisten veroordeeld zijn, hebben moeten vechten om bekendheid te kunnen geven aan hun benarde toestand, waarbij we werden tegengewerkt door enkele oneerlijke en laffe (of misschien wel simpelweg domme) mensen, die bereid waren hen gevangen te laten zitten zonder enige vorm van ondersteuning. We kunnen alleen maar hopen dat aan de campagne een einde is gekomen.

De adressen van de gevangenissen waar de antifascisten vastzitten staan hieronder. Schrijf hen alsjeblieft of stuur een kaartje. Schrijf alsjeblieft niet over de rechtszaken of alle hieraan gerelateerde gebeurtenissen; er zullen nog rechtszaken volgen. Om een antwoord van hen terug te kunnen krijgen, is het handig om een envelop met postzegels, geadresseerd aan jezelf, toe te voegen. Voor meer advies over het schrijven naar gevangenen, klik hier.

Er is een solidariteitsfonds opgezet om de gevangenen in de bak, en ter bevordering van hun vrijlating, te ondersteunen. Je kan geld storten naar:
The Cable Street Society
Account number: 0827/704 169 523
Sort code: 07 00 93

Tevens heeft het anarchistische arbeiderscoöperatief Sabcat twee verschillende benefiet t-shirts gemaakt om de gevangen antifa’s te ondersteunen. Meer details hierover kan je vinden op de Sabcat website: www.sabcat.com

La lucha continua!

Leeds Anarchist Black Cross
(vertaling: Anarchist Black Cross Nijmegen)

Adressen van de gevangenen:
Andy Baker (21 maanden)
A5768CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE
United Kingdom

Thomas Blak (Unsentenced)
A5728CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE
United Kingdom

Sean Cregan (21 maanden)
A5769CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE
United Kingdom

Phil De Sousa (21 maanden)
A5766CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE
United Kingdom

Ravinder Gill (21 maanden)
A5770CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE
United Kingdom

Austen Jackson (Unsentenced)
A5729CE
HMP Wormwood Scrubs
PO Box 757
Du Cane Rd
London
W12 OAE
United Kingdom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *