Bastion Hotels: Repressie als Antwoord op Actie tegen Uitbuiting

BolloxEerste Schinkel­straat 14-16
Amsterdam
2

Bastion Hotels: Repressie als Antwoord op Actie tegen Uitbuiting

Dit is een zeer dringende oproep i.v.m. de gebeurtenissen vandaag rondom de acties tegen Bastion Hotels (zie het verslag hieronder).

Bij deze willen we jullie oproepen om acties te voeren bij Bastion Hotels bij jullie in de buurt. Locaties van Bastion kunnen jullie vinden op http://www.bastionhotels.nl door op de landkaart van Nederland te klikken rechts in je scherm. Je kan ook helpen door te klagen op http://www.bastionhotels.nl/en/information/, of via facebook als je dat hebt (zoeken op bastion hotel).

Indien je niet in staat bent iets op te zetten in je eigen stad, willen we je vragen  a.s. zaterdag mee te doen aan een actie in Tilburg of Amsterdam. Woon je in de buurt van Tilburg, neem dan contact op met rooieravotr@live.nl . In Amsterdam vind er die dag opnieuw een actie plaats tegen Bastion Hotels. Die actie is niet meer alleen gericht tegen uitbuiting door Bastion Hotels, maar vanaf vandaag ook tegen politierepressie.

In Amsterdam verzamelen we a.s. zaterdag, 11 augustus, om 11.00 ’s ochtends op de Binnenpret/Bollox, Eerste Schinkelstraat 14-16.

We kunnen al jullie hulp gebruiken, want met een grote groep is de kans op arrestatie veel minder groot.

Voor meer informatie over onze acties tegen Bastion Hotels, zie: https://www.indymedia.nl/node/6462 . Hieronder het verslag van vandaag:

Vandaag werden vier mensen gearresteerd bij een actie tegen uitbuiting van schoonmakers door het Bastion Hotel.

Vanochtend, dinsdag 7 augustus, was er voor de tweede keer een actie bij Bastion Hotels. De actie begon om 11.30. Er werd een spandoek ontrold, flyers uitgedeeld aan voorbijgangers, leuzen geroepen door de megafoon. Via de megafoon werd verteld wat er aan de hand was bij Bastion, ook de gasten werden aangesproken een klacht in te dienen. Een manager filmde vanuit binnen de activisten, de deuren werden meteen gesloten.

Toen we de actie al hadden opgedoekt en naar onze fietsen liepen kwamen er opeens twee politie-agenten. Zij spraken ons aan en we zeiden dat we weggingen, ‘dat is wat we jullie wilden vragen’ en ‘ok, demonstreren mag’ zeiden de politie-agenten nogal tegenstrijdig. Banners werden opgerold, en men liep terug naar de fietsen. Iets later, we zaten al op de fiets, kwamen de twee politie-agenten weer op ons af en gingen dicht op een van ons staan. Om onduidelijke reden werd ze vastgepakt, en twee anderen van ons gingen verhaal halen.

De vastgepakte activist werd gearresteerd, een ander van de fiets getrokken en ook gearresteerd. Twee activisten die al verder weg waren, werden door een busje achterna gezeten, en om de hoek gearresteerd. Een spandoek en een megafoon, een aantal vlaggen en wat flyers zijn door de politie in beslag genomen.

Op het politiebureau kreeg ik te horen dat ik was opgepakt omdat ik mijn ID niet wilde laten zien en dat er een ‘demonstratieverbod’ was. Nog buiten het feit dat de ID-plicht natuurlijk onzin is, is op geen enkel moment is naar mijn ID gevraagd (ik had hem toevallig ook gewoon op zak). En demonstratieverbod?! Ook niks over gehoord, en voor zover ik weet, in de woorden van die smeris hierboven: ‘demonstreren mag’… toch?!

Later kregen we te horen dat de aanklacht veranderd was naar ‘smaad’ was. Typisch geval van de smeris die iets uit zijn duim zuigt om een arrestatie te rechtvaardigen. Want van smaad kan geen sprake zijn, want wat we zeggen is gewoon waar!

Wij laten ons niet intimideren! Deze zaterdag staan we er weer, en nu niet alleen om te demonstreren tegen de uitbuiting van de schoonmakers maar ook tegen de stelselmatige onderdrukking en machtsmisbruik van de politie

Als we met genoeg mensen zijn, zullen ze ons niet durven te arresteren. Kom dus!!

2 reacties op “Bastion Hotels: Repressie als Antwoord op Actie tegen Uitbuiting

  • Helaas gebeurt het nu nog steeds dat Bastion Hotel mensen uitbuit door per kamer uit te betalen in plaats van de aantal gewerkte uren.
    Bastion wil dat de kamers schoon zijn, dat kan nooit goed schoongemaakt worden als schoonmakers daar max. 15 minuten voor krijgen.
    Buiten dat. De manier van schoonmaken bij Bastion hotel is ook te bizar voor woorden. Ik wil niet weten hoeveel bacteriën in een kamer worden verspreid. Er wordt in de badkamer namelijk maar 1 doek gebruikt voor de spiegel, wasbak, douche/badkuip, wc en grond.
    “Het hoeft niet schoon te zijn, als het er maar schoon uit ziet”
    En in zo’n hotel moet je dan als gast verblijven…

  • er is sinds de oprichting van bastionhotels niets veranderd het is begonnen als een hotel, low-budget, en dat geldt dus ook voor het personeel. welke direktie je ook bedenkt het was een slechte direktie en is dat dus gebleven. lees de meningen van diverse personeelsleden in algemeendagblad en andere kranten. De geschiedenis herhaalt zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *