2

BAK info-toer met inleiding over anarchisme

De Brabantse Anarchistische kring (BAK) organiseert in een viertal Noord-Brabantse steden een reeks informatieavonden. Daarin presenteert ze een inleiding ‘Anarchisme: was da?!’, in de vorm van een bescheiden praatje toegelicht met videomateriaal.

vrijdag 10 mei, 19.30 – 22.00 uur
Buurthuis “In de Boomtak”,
Boomstraat 81, Tilburg

 

Meer data en locaties volgen nog.

Voor meer info: brabantseak.noblogs.org

Wat is anarchisme? Media en gezagsdragers schilderen het anarchisme maar wat graag af als destructief idee, als het prediken van chaos. Anarchisten, dat zijn stenengooiers en relschoppers, meer hoef je er niet van te weten, nietwaar?

De BAK wil laten zien dat het anarchisme een constructief maatschappelijk streven inhoudt. Een streven om de maatschappij grondig te veranderen, zodat mensen in vrijheid samen kunnen werken aan wat zij zelf belangrijk vinden. Dus dat niemand meer door bestuurders, directeuren, politici in zijn of haar doen en laten wordt ingeperkt of erger. Zichzelf organiseren, je eigen leven samen met anderen vorm geven, zonder van bovenaf bestuurd of gecommandeerd te worden, dat is de kern. De noodzakelijke sociale verandering hangt daarbij samen met een verandering van bewustzijn. Vrijheid en verantwoordelijkheid nemen, horen bij elkaar, net als vrijheid en gelijkwaardigheid bij elkaar horen. Dat gaat allemaal niet vanzelf: daar is strijd, maar ook bewustzijnsverandering voor nodig.

De BAK wil met de informatiebijeenkomsten bijdragen aan begrip van dit anarchisme, en tevens mensen de kans geven om kennis te maken met dit nieuwe initiatief. Je bent van harte welkom, en de toegang is vanzelfsprekend gratis.

, ,

2 reacties op “BAK info-toer met inleiding over anarchisme

 • Alerta! Het vrije woord zal overwinnen!

 • De Bak heeft sowieso het meest anarchistische logo hehe!
  En er zal gratis gebak zijn.

  Mensen ga je over het algemeen niet snel boeien of over ‘de drempel’ krijgen. Los van een dergelijke illusie die er ook niet is heeft de Bak wel als doel om veel meer mensen te bereiken Meer te doen dan slechts ‘prediken voor eigen kerk’.
  Dit is slechts een ‘intro’, een info ronde…om mensen in te lichten over de toekomst van Brabant.
  Die zal namelijk volledig anarchistisch zijn en vandaar dat het ons gepast leek om de bevolking daarvan alvast op de hoogte te gaan stellen. Anders schrikken ze misschien straks.
  De jeugd is al gedeeltelijk op de hoogte, mede via onze eigen media en Turbo connecties met o.a. Maaskantje zuid-oost etc…laten wij nog verder gaan dan het lanceren van een ‘nieuwe turbotoy snack’.
  (Die ik zelf overigens betreur, en niet eet vanwege mijn ‘eetgewoonte’ en ‘respect’. Lange vloei was ok, dat was consensus en voor de kids, tegen de wietpas…maar die snack-deal was puur geldgewin en achter’bak’s…en daarmee walgelijk.)
  Ja de new kids waren gebaseerd op onze geschreven pleidooien…volledig!! Maar zij vergaten een ding: Dat wij naast humor ook bloed serieus zijn in ons doel; “DE TOTAAL BEVRIJDING van Brabant en beyond”
  Vandaar dus, dat we nu wat extra geld hebben kunnen ‘afpersen’ (na het succes vd gimmick ‘new kids’ ) voor ons daadwerkelijke ‘bevrijdingsplan’ en zo de sociaal-anarchie verder kunnen uitbouwen.
  (Dit is gebaseerd op een waar verhaal en we houden het zelfs bescheiden)

  Leve de Anarchie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *