[Arnhem] Rechtszaak tegen de Vrije Bond

reageer

[Arnhem] Rechtszaak tegen de Vrije Bond

Maandag 12 november 2018 in is er in Arnhem een rechtszaak tegen de Vrije Bond

In 2017 heeft de Vrije Bond in samenwerking met de AGN posters laten drukken die mensen konden gebruiken om hun stad en of dorp te versieren.

Posters met teksten zoals; “de toekomst maken we zelf” en “richt de woede waar die hoort”. Het was een onderdeel van een campagne om niet te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Als verkiezingen echt iets zouden veranderen waren deze allang verboden.

Een anti-verkiezingscampagne met als doel dat mensen de straat op gaan met anarchistische ideeën omtrent democratie, politiek, economie en gemeenschap. Zie ook hier.

Enkele super enthousiaste activisten in Arnhem hebben het versieren vrij letterlijk genomen en de posters geplakt in de openbare ruimte. Logisch omdat de gemeente Arnhem nauwelijks plaatsen heeft gecreëerd waar plek is voor een andere mening.

Nu heeft een super brave ambtenaar deze posters gesignaleerd en vervolgens wilde de gemeente Arnhem dat de Vrije Bond de posters zou weghalen. Mocht dat niet gebeuren dan zou de Vrije Bond een behoorlijke boete moeten betalen. Afijn de mogelijkheden om een andere mening te laten horen, zijn beperkt en de druk van een geld boete was behoorlijk.

De Vrije Bond wil niet wijken voor deze chantage en is van mening dat Arnhem veel meer plaatsen moet inrichten zodat ook een andere opvattingen publiekelijk kan worden. Andere opvattingen dan het zaligmaken van de parlementaire democratie in een kapitalistische systeem.

Het is sowieso erg lastig om een andere mening te verkondigen. Ook een dichter is onlangs (in Nederland) veroordeeld vanwege “opruiende” teksten. Teksten in de geest van geen grenzen, stop de oorlog en hetze tegen migranten en vrije migratie, zijn verboden in Nederland en deze dichter zal binnenkort daar 2 maanden voor worden opgesloten. Zie ook hier.

Als je solidair bent met de Vrije Bond en met de inmiddels veroordeelde dichter kom dan je steun betuigen op maandag 12 november 2018 in Arnhem bij het gerechtsgebouw (bestuursrecht) aan de Walburgstraat 2-4. Aanvang 11.20 uur.

 

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *