Arbeidsstrijd in Groningen, en wat zijn de mogelijkheden

reageer

Arbeidsstrijd in Groningen, en wat zijn de mogelijkheden

5 februari om 20:00 organiseert het Sociaal Centrum Groningen een avond over de situatie in Groningen, arbeidersstrijd en het organiseren van acties. Op deze avond komt een lid van de Vrije Bond vertellen over wat voor actie je kan ondernemen als jij, je familie, buurt of dorps/stads genoten getroffen worden door uitsluiting/uitbuiting als gevolg voor de winst van de baas en zijn aandeelhouders, of ondernemingen uit de omgeving. Daarnaast komen er mensen van Groningers in Opstand vertellen over de actuele situatie in Groningen en de strijd van deze mensen voor het behoud van hun middelen van bestaan. Zowel hun huis als hun werk en daarmee hun toekomst staan op het spel.

Dit alles in Sociaal Centrum Groningen

adres: Hereweg 97 te Groningen       aanvang 20:00
slaan


In de provincie Groningen sluit de een na de andere fabriek, onder het mom van de crisis. Maar de echte reden is dat de productie zich verplaatst naar lage loon landen. Hierdoor verliezen mensen hun baan en daarmee hun middelen van bestaan.
Aldel vestigde zich in Groningen omdat het mooi aan de kust ligt en er een goedkope energiebron was, een gasbel bij Slochteren. Nu, op het cruciale moment wanneer het aanboren van deze energiebronnen zijn tol eist vertrekt Aldel en laat de Groningse burgers met de sores achter. Red je er maar mee, is de insteek. Als de schade om de goedkope energie te gebruiken te groot wordt en het daardoor financieel niet langer aantrekkelijk is, laat staan in verhouding tot de productiekosten in lage loon landen, sluit simpelweg de vestiging. Maar Groningen dan? Daar worden mensen werkloos, en de schade? Die blijft! Groningers moeten het zelf maar oplossen, Den Haag praat alleen maar, de NAM neemt alleen maar, en Aldel? Die smeert hem gewoon.

“Arbeidsstrijd in Groningen , en wat zijn de mogelijkheden

In de provincie Groningen sluit de een na de andere fabriek, onder het mom van de crisis. Maar de echte reden is dat de productie zich verplaatst naar lageloonlanden, het kapitalisme en haar neo liberale vrienden zijn globaal georganiseerd. Maar het verzet tegen uitbuiting en uitsluiting kan ook globaal en internationaal georganiseerd worden. De wereld is kleiner geworden de middelen van verzet daardoor groter

Op deze avond komt een lid van de Vrije Bond vertellen over wat voor actie je kan ondernemen als jij, je familie, buurt of dorps-/stadsgenoten getroffen worden door uitsluiting/uitbuiting als gevolg van de winst van de baas en zijn aandeelhouders.

Enkele ideeën, ervaringen en gedachten zullen deze avond passeren, o.a. uitzoekwerk wie er verantwoordelijk is voor een bepaald besluit, welke bedrijven in de regio van dezelfde eigenaar zijn etc. Ga eens met koffie s’ochtends naar de fabriek en praat, maar voornamelijk luister, naar wat de werkers daar ter plekke vinden van wat er gedaan moet worden. Wat zijn de mogelijkheden om in de regio of nationaal, en nog beter internationaal, actie te voeren. Dat men in Groningen banen kwijtraakt kan een voorbode zijn van dat hetzelfde bedrijf over 1 jaar ook haar fabrieken sluit in Italië. De bazen worden pas echt bang als de Groningers samen met de Italianen actie gaan voeren, de strijd verder voeren over regionale en internationale grenzen. Het woord solidariteit weer echt invulling gaan geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook al ben je met weinig, wie niet vecht heeft bij voorbaat al verloren.”

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *